První vzájemné utkání hned v 1. kole vyhrál Jeseník 3:1, takže Olympik mu měl co vracet. Navíc oba týmy hrají o záchranu, takže se hrálo o hodně.

Do zápasu vstoupili lépe hosté, když v 5. minutě Vavrač vystihl špatnou rozehrávku Olympiku a v nájezdu prostřelil Zyryanova. Olympik se nemohl vůbec dostat do tempa, hodně kazil a šancí měl málo. Do konce prvního poločasu se stav již neměnil.

Do druhého poločasu nastoupil jiný Olympik. Začal diktovat hru a Jeseník, který hrál z obrany, ve 23. minutě potrestal Dominik Zdržálek. Ten dostal ve 23. minutě parádní nahrávku od Gabča a v nájezdu proti Růžičkovi obloučkem srovnal na 1:1. O minutu později se hosté dostali poprvé do útoku a Malák si nešťastně srazil míč do vlastní branky a dostal hosty do vedení.

Přišla mrtvá pasáž zápasu, kdy Olympiku opět trvalo, než se z inkasované branky oklepe. Ve 32. minutě ale Olympik vyrovnal, když se štěstím prostřelil Josef Gabčo Růžičku mezi nohama. O pět minut později se hosté dopustili šestého faulu a Gabčo nekompromisní bombou nedal Růžičkovi z 10m kopu šanci a dostal Olympik poprvé v zápase do vedení.

Hosté po této inkasované brance sáhli k oddechovému času a šli hrát bez brankáře. Olympik výborně bránil a po chybě Řezníčka, který místo toho, aby si míč ve vápně sebral a jakožto brankář v klidu rozehrál hostující útok, Olympik zvýšil na 4:2. Olympik si tak připisuje do tabulky veledůležité tři body.

Pavel Šuba, trenér Olympiku: „Do zápasu kluci nevstoupili dobře. Bylo vidět, že je poznamenala prohra v Lípě a dnes jsme prostě museli vyhrát. Kluci byli nervózní a po chybě jsme inkasovali na 0:1. Jeseník převáděl kvalitní hru v obraně, kdy jsme se těžko dostávali do hry. I tak jsme si ale vypracovali 3-4 gólové příležitosti, ve kterých jsme ale selhali. Do druhého poločasu jsem změnil sestavu. Do hry jsem poslal Buzka s Cabadajem, kteří přinesli oživení. Kluky jsem nabádal k trpělivosti a po parádní akci Gabča se Zdržálkem jsme srovnali. Bohužel chvíli na to jsme si vstřelili vlastní branku. Na kluky padla deka a nějakou dobu jim trvalo, než se zase dostali do zápasu. Přišlo šťastné vyrovnání Gabča a Jeseník, kterému možná docházely síly, se vyfauloval až k šestému faulu a Gabčo 10m kop parádně proměnil. V následující hře bez brankáře byl Jeseník bezzubý a po chybě náhradního golmana se prosadil Šup. Vítězství podle mě zasloužené, ale hodně vydřené, protože Jeseník má výborně zvládnutou obrannou hru.“

SK Olympik Mělník - AC Gamaspol Jeseník 4:2 (0:1)
Branky: 23. Zdržálek (Gabčo), 32. Gabčo (Mažári), 37. Gabčo (10m pk), 37. Sup – 5. Vavrač (Furik), 24. J. Řezníček.
Zvolte nejlepšího HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?