Majitel klubu Miloš Náprstek měl v posledních dnech napilno: "Polovina soutěže se nám nepodařila, tak jak jsme chtěli. Postavení v tabulce neodpovídá našim ambicím. Radim patří k tomu nejlepšímu v Čechách a jsem rád, že se podařilo vše tak rychle dotáhnout. Je to hráč, kterého by chtěl mít v týmu každý a nám zapadá do plánů v útoku na přední pozice."

Radima Zárubu snad netřeba představovat. Za měsíc mu bude teprve 23 let, ale už teď patří k výrazným osobnostem na futsalové scéně. Za svou kariéru sehrál v naší nejvyšší soutěži 174 utkání a dokázal v nich postupně v dresu Tanga Brno, ERA-PACKu Chrudim a SK Slavia Praha vstřelit 121 branek a celkem si připsal 209 kanadských bodů. V letošní sezoně nastupoval za suverénního lídra slovenské ligy a po osmi kolech je Radim jednoznačně nejlepším střelcem, když vstřelil 24 branek.

Co Radima přivedlo do Litoměřice? "Jsem rád, že se to podařilo vyřídit a Slovan vyšel vstříc mé žádosti o uvolnění. Také mě těšil zájem Litoměřic a jejich ambice. Tým má kvalitní a je jen otázkou času, kdy to začne všechno šlapat. Hlavní důvod pro návrat do ČR je, že slovenská liga nemá dostačující úroveň, poslední zápasy jsem vyhráli rozdílem extratřídy a cítil jsem, že potřebuji nový impuls, aby mě moje práce začala zase bavit. Těším se na spolupráci, ještě jednou děkuji Slovanu a přeji jim hodně štěstí v bojích o titul."

Záruba má za sebou už i padesát reprezentačních startů a jednadvacetkrát rozvlnil síť soupeře. Byl účastníkem ME v roce 2016.

"Tým pod vedením Marka Kopeckého začal tvrdě pracovat. Vložili jsme i dopolední trénink. Prezident dotáhl velký přestup. Teď chceme být pro všechny opět nebezpeční. Na kádru stále pracujeme, ale už teď máme kvalitní hráče a pokud na sobě budou pracovat, máme šanci uspět," doplnil sportovní manažer Lukáš Vobecký.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.