Zaplněná hala v Edenu viděla bohužel úvod zápasu jako z nejhoršího slávistického snu. Už ve 31. vteřině hry svítil na výsledkové tabuli stav 0:2, když se dvakrát prosadil ve výborné formě hrající reprezentant Tomáš Vnuk, dvakrát překonal Václava Kubíčka pohotovou střelou z první, na první branku mu nahrál Michal Holý, na druhou Tomáš Štverák. Oběma akcím předcházely chyby ve slávistické rozehrávce.

V páté minutě Holý přihrál přes celou šíři hřiště Štverákovi, který poslal míč kolem nedobře stojícího Kubíčka do sítě potřetí. 

Slávisté se nevzdali, k návratu do zápasu zavelel Jan Lištván - získal míč na vlastní polovině, vyvezl ho do hloubi pole, odkud poslal nádhernou křížnou přihrávku na Antonína Hrdinu, který zachoval klid a prsotřelil Lukáše Němce. V 19. muinutě to bylo 2:3, Martin Směřička si zpracoval na prsou dlouhý Hrdinův nákop a half-volejem poslal míč k tyči. A to ještě červenobílí mohli do přestávky vyrovnat, Vojtěch Turek ale míč nadvakrát nepropasoval přes Němce do sítě.

Po přestávce slávisté vyrovnali, Lištván vybojoval po rohu míč a nahrál před branku Hrdinovi, který neměl se zakončením z první vůbec problémy. O dvě minuty později ale znovu Štverák našel prostor u bližší tyče a hosté o branku vedli.

V tuto chvíli se hrál dramatický futsal, který fanoušky musel bavit.Sešívaní znovu srovnali, Po Novotného nahrávce vypálil Martin Směřička z pravé strany a míč vletěl do sítě u protější tyče, kde stínoval kapitán Jan Homola, který se míče ale nedotkl. Slavia šla do vedení ve 29. minutě, kdy Djokica Arsovski doklepl do sítě přihrávku Novotného.

Právě Novotný mohl utkání rozhodnout, bohužel ve 35. minutě neproměnil penaltu nařízenou za Vnukův faul na Hrdinu, nepodařilo se mu do branky nasměrovat ani následnou dorážku. Dramatický duel vrcholil. 

Turek po krásné kombinaci zamířil nad břevno branky a na druhé straně Štverák završil svůj hattrick. Hosté v závěru dokázali vstřelit i šestý gól. Z dálky vymetl pravý roh branky Holý. Diváci tak viděli strhující zápas, který bohužel Slavii žádné body nepřinesl.

Nenad Veljkovič (Slavia): "Zápas jsme si neuvěřitelně zkomplikovali na samém začátku, kdy jsme dostali hned dva góly. Je to o koncentraci, která nám trestuhodně chyběla. Skóre jsme srovnali a za stavu 5:4 neproměnili penaltu, to byl další zlomový okamžik. Musím říct, že jsem po zápase opravdu zklamaný, musíme si některé věci natvrdo vyříkat, není možné stále dokola bojovat s vlastním poklesem koncentrace."

Petr Kučera (trenér Plzně): "Byl to infarktový zápas, bylo vidět, že se sešly dva mančafty, které se dobře znají, na hřišti bylo plno emocí. Povedl se nám vstup do zápasu, který se povede jednou za x let a je jenom škoda, že jsme nedokázali udržet. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, ve druhém to už bylo vyrovnanější. Ale myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Pro diváky to bylo určitě zajímavé utkání plné zvratů, zajímavých momentů a krásných gólů. Kdyby takových zápasů bylo víc, možná by byla tribuna ještě plnější."

SK Slavia Praha - SK Interobal Plzeň 5:6 (2:3)
Branky: 18. Hrdina (Lištván), 19. Směřička (Hrdina), 21. Hrdina (Lištván), 22. Homola (Směřička), 29. Arsovski (Novotný) - 1. Vnuk (Holý), 1. Vnuk (Štverák), 5. Štverák (Holý), 21. Štverák (Holý), 36. Štverák (Holý), 39. Holý (Vnuk).
Vyberte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.