V dresu Teplic chytal Jan Kalina první ligu naposledy v roce 2015. V sezoně 2015/16 naskočil k pár duelům i za Českou Lípu, ale pak z nejvyšší sezony zmizel. Jenže ne navždy. Severočeši jsou zpět a s nimi i legendární brankář, který se poprvé objevil v sestavě během zápasu 4. kola 1. FUTSAL ligy.

„Když jsem byl v České Lípě, tak jsem zrovna měnil práci. Šel jsem do Prahy, a to už se nedalo stíhat,“ vysvětlil Jan Kalina, proč tam v předloňské sezoně skončil. Pokračoval v Ústí nad Labem, kde to, dle jeho slov, nebylo ono a skončil s futsalem úplně. Svůj návrat do ligy Kalina plánoval. „Po skončení divizní sezony jsem byl s Michailem Žákem domluvený, že začnu. Pak však vyšel rozhovor, že bude mít tři brankáře. Nechal jsem to být,“ mávl rukou teplický brankář.

Jan Kalina jezdí brigádně jako řidič dálkových autobusů a na září si naplánoval několik jízd, díky kterým nemohl do začátku sezonu zasáhnout. „Po měsíci přípravy se mi totiž prezident klubu ozval znovu, že potřebuje pomoct s brankáři. Přistoupil jsem na to. Na prvním tréninku se mě zeptal, zda mohu chytat. Problém jsem neviděl, jen jsem potřeboval nabrat fyzičku,“ popsal svůj comeback Kalina.

V pátek sice teplický gólman inkasoval v Chrudimi sedm branek (0:7), ale během první půle jich minimálně dalších sedm chytl. Stále má parádní reflexy. „Nějaké reflexy ještě mám a taky se mi hodí zkušenosti. V pátek mě to dost trefovalo,“ smál se strážce teplické svatyně a pokračoval: „Branky ve druhé půli mě mrzí. Na oko musely vypadat hrozně. Byli jsme nedůrazní.“

Liga je podle Kaliny nyní vyrovnanější. „Vidím tři nebo čtyři týmy, které se budou rvát o titul. Předtím to bylo jen o dvou týmech. Chrudim a Teplice,“ vzpomínal Jan Kalina a pohovořil o současném kádru Severočechů: „Vůbec to nevypadá špatně. Bodovali jsme s týmy, se kterými bychom se měli prát o záchranu. Předvádíme dobrý futsal a tajně doufáme v play off.“

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.