Hosté dorazili do Ostravy s visačkou velkého favorita, což od začátku potvrzovali kvalitním držením míče a v sedmé minutě šli do vedení. Na konci přesné a pohledné kombinace na jeden dotyk neměl Krok problém zasunout míč do již zcela odkryté svatyně gólmana Tilla. Domácí se ještě nevzpamatovali a po podobné rozborce jejich obrany měl Graciano stejně jednoduchou pozici jako chvíli před ním Krok. Úvod utkání tak vyšel lépe Litoměřicím, ale jeseničtí hráči v této pasáži také nebyli bezzubí, samostatné nájezdy Plháka a Macury zastavily až tyče Vavrekovy branky.

Ve třinácté minutě se už mohl radovat i Jeseník, když se konečně střelecky probudil domácí kanonýr Plhák. Nejprve odebral míč Kubelkovi a svou gólovou trefu skryl za bránícího Graciana. Kapitán Gamaspolu pak po třech minutách našel při trestném kopu mezeru mezi Gracianem a Vagnaem a svým druhým gólem srovnal stav. Do přestávky vyrovnali hosté počet razítek na brankové konstrukci, když nejprve Kovács a po něm Vagnao trefili břevno za zády Tilla a do kabin se tedy odcházelo s dokonale vyrovnanými účty.

Druhé dějství přineslo velmi podobný průběh jako to první. Kovács nejprve servíroval přesné gólové přihrávky svým brazilským spoluhráčům Vagnaovi a Gracianovi a Jeseník musel opět dohánět dvoubrankovou ztrátu. Snížení Macury po signálu z rohu přišlo záhy po čtvrté brance hostů, na vyrovnání se však čekalo téměř až do poslední minuty. Na konci 39.minuty našel Vavrač nehlídaného Plháka a jesenický kapitán namísto sobeckého pokusu zkompletovat hattrick vylepšil pozici pro Furika, který pohodlně rozjásal domácí příznivce.

Gardenline se nechtěl spokojit s bodem a v závěru zkusil hru bez brankáře, šanci na gól si ale nevypracoval, stejně jako nedostal Jeseník možnost ohrozit prázdnou bránu soupeře. Gamaspol bral jednobodový přírůstek do tabulky s povděkem, favorizovaný Gardenline podobné nadšení po čtyřiceti minutách zřejmě nesdílel.

Předseda Jeseníku Jiří Gnida po utkání naznačil, že se realizační tým i hráči snaží čerpat podněty ke zlepšení z chyb, které v prvních šesti kolech udělali: „V ligových zápasech jsme už posbírali nějaké zkušenosti a chceme se lépe adaptovat. Přeci jen jsme několik sezon ve druhé lize tvořili hru, drželi dlouho míč a bojovat museli spíše soupeři. Teď jsme v jiné roli a zápas s Litoměřicemi nám ukázal, že máme zbraně, jak se s tím vyrovnat. Bod jsme neuhráli žádnou náhodou, herní mechanismy soupeře byly bezesporu na vyšší úrovni, na brankové příležitosti jsme ale neprohráli. Všechny čtyři špičkové týmy máme za sebou a teď se těšíme na čtyři zápasy pravdy, které nám zbývají do konce podzimní části.“

AC Gamaspol Jeseník – Gardenline Litoměřice 4:4 (2:2)
Branky: 13. Plhák, 16. Plhák, 27. Macura (Kozelský), 39. Furik (Plhák) – 7. Krok (Hrdý), 8. Graciano (Kovács), 24. Vagnao (Kovács), 26. Vagnao (Kovács).
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?