Na straně hostů se mohlo slavit v osmé minutě. Směřička už sice Kreželoka překonal, na brankové čáře jej ale zastoupil Przyczko. Hosté však hrozili více a více, až konečně domácí síť rozvlnili. Po rohovém kopu našel Hrdina na zadní tyči nekrytého kapitána Homolu. Aby toho nebylo málo, po půl minutě domácí propadli v útoku a nechali Turka zacílit do šibenice.

V druhé půli si již po čtyřech minutách na hřišti postavil míč k přímému kopu Novotný a po nedorozumění v domácí obraně navýšil vedení hostů.V následujících minutách hosté pálili své velké šance, naopak Filip Przyczko dokázal po dobré práci kapitána Blahuta snížit ranou pod břevno. Tato branka třinecký tým nakopla. Nicméně kýžené snížení nepřišlo a tak se sedm minut před koncem zápas rozhodl.

Do velké příležitosti se nejprve dostal Polášek, ale trefil jen tyč, brankář Kubíček okamžitě míč vyhodil na Hrdinu, který využil nevyběhnutí Kreželoka a zasadil domácímu týmu osudovou ránu. Pak už jen přišlo sesypání stejně jako se Spartou, pátou branku přidali hosté do prázdné branky při power play. Poslední tři pak v poslední minutě a půl po absolutním kolapsu domácího týmu.

Brankář našeho týmu Ondřej Kreželok vidí porážku sice jako krutou, ale jednoduše zaslouženou: „Výsledek hovoří jasně, Slavia vyhrála zaslouženě, předčila nás ve všech herních činnostech, ale hlavně v nasazení. Stejně jako v posledním domácím zápase se Spartou jsme dlouho drželi hratelný stav, ale místo snížení na 2:3 jsme si opět nechali dát pět branek v posledních sedmi minutách. Doma jsme inkasovali skoro třicet branek ve čtyřech duelech a to je prostě tragické číslo. Dnes jsme sice měli dostatek šancí na snížení nebo srovnání skóre. Slavia však mimo osm branek mohla přidat spoustu dalších a její výhra je naprosto zasloužená. Navíc mrzí zranění Mikysky, na kterém si za rozhodnutého stavu léčil komplexy Hrdina jen za žlutou kartu.“

Trenér hostujícího týmu Nenad Veljkovič zase litoval jen toho, že jeho tým nerozhodl dříve: „ Měli jsme řadu šancí zlomit zápas mnohem dřív, to mne jediné mrzí, protože s dalšími soupeři se nám to může vymstít. Takové šance do prázdné branky prostě musíme proměňovat. Jsem rád, že jsem v závěru mohl nasadit Garčára a Hájka, poctivě trénují a zasloužili si šanci.“

SKP Ocel Třinec – SK Slavia Praha 1:8 (0:2)
Branky: 27. Przyczko (Blahut) – 13. Homola (Hrdina), 14. Turek (Brychta), 24. Novotný, 33. Hrdina (Kubíček), 36. Arsovski, 39. Míča (Směřička), 40. Turek (Směřička), 40. Hájek (Novotný).
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.