„Máme před sebou zápasy, ze kterých musíme získat tři body, páteční v Třinci je jedním z nich. Musíme se srovnat s náročným cestováním, ale věřím, že to nebude problém, máme s cestou vlakem zkušenosti. Věřím, že to zvládneme,“ neodmítá roli favorita trenér Nenad Veljkovič.

Tuto roli sešívaní v minulé sezoně splnili v obou případech. V říjnu v Třinci zvítězili 4:2 po dvou brankách Saláka a jedné Hrdiny a Novotného. Stejným skóre 4:2 pak vyhráli také v domácím prostředí v lednu, dva góly dal Hrdina, jeden Salák a Homola.

Právě kapitán Jan Homola vzpomíná na to, že poslední duel v Třinci nebyl vůbec jednoduchý: "Po neúspěšných zápasech s Gardeline a ERA-PACKem jedeme do dalekého Třince pro výhru. Loni jsme tam sehráli velice těžké utkání se šťastným koncem. Věřím, že letos z města ocele přivezeme opět tři body. Měli jsme analýzu prohraných zápasů, ukázali si chyby a poučili se z nich. Musíme v zápasech držet koncentraci po celé utkání a na každou situaci se soustředit. Jsem rád, že jedeme vlakem. Vlak je daleko pohodlnější, než autobus."

Třinec má v současné sezoně jediný bod, který navíc získal venku za remízu 3:3 na palubovce České Lípy. "V úvodu sezony jsme možná trochu doplatili na těžký los a po šesti kolech tak máme jen bod. Poslední dva zápasy už jsme ale ukázali, že futsal hrát umíme a tak budeme chtít v pátek konečně bodovat naplno. Co si pamatuji, tak jsme se Slavií vždy hráli vyrovnané duely a věřím, že nejinak tomu bude i v pátek, tentokrát snad se šťastnějšími konci oproti loňské sezoně," přál si brankář Třince Ondřej Kreželok.

Profil haly

Třinec | Stars

Více
Adresa Tyršova 275, Třinec
Kapacita 410 sezení / 200 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič mládež, ženy a důchodci zdarma, permanentní vstupenky 400Kč

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.