Max měl ze svého hattricku radost, ale více ho těšila vysoká výhra: „Ta je pro mě důležitější než hattrick.“ Chrudim tři body potřebovala pro posílení sebevědomí po vyřezaní z Ligy mistrů. „Věděli jsme, že Slavia má dobrý mančaft. Mají hodně mladé kluky, kteří mají kvalitu. My jsme naopak v tomto období odehráli hodně náročných zápasů. Navíc nás zklamal nepostup v UEFA Futsal Cupu, proto jsme dnes zase potřebovali vyhrát,“ zdůraznil chrudimský snajpr.

Nyní má Chrudim před sebou ligu a pohár. „Musíme pokračovat dál v naší práci. V pátečním zápase nám vše fungovalo dobře,“ oddychl si Max, který řekl, že současný slávistický tým nejde s tím finálovým moc porovnat: „Je to jiná situace. Finále je vrchol sezony a je tam jiná motivace. Myslím, že Slavia bude mít znovu dobrou sezonu.“

Dva góly ze tří dal Max z desetimetrových penalt. Je to specialista Chrudimi? „Nejsem specialista. Já a Michal Mareš jsme určení na desítku, ale vždy jde ten, kdo si více věří a chce to vzít na sebe. V pátek jsem kopal dvakrát, věřil jsem si,“ odpověděl Brazilec hájící barvy ERA-PACKu, který umí desítku zakončit kamkoliv: „Trénuji zakončení na obě strany. Někdy jde brankář ven z brány, jindy zůstane a jde na zem. Je to různé. Musím si být svým zakončením stoprocentně jistý.“

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?