Plzeňský Interobal přivítal v šestém kole 1. FUTSAL ligy souseda v tabulce. Nejzbach Vysoké Mýto měl před zápasem o bod méně než Plzeň a těšil se na první body z venkovního utkání v sezoně. Utkání v hale Slavie na Borech začalo se zpožděním, které bylo způsobeno pozdním příjezdem Nejzbachu. Hráči se po vystoupení z autobusu stačili sotva rozcvičit a museli na palubovce nahánět v dobré formě hrající hráče Interobalu. Ti od začátku utkání diktovali tempo hry a již v šesté minutě se po přihrávce Jana Křemena efektní patičkou prosadil Tomáš Vnuk. Ten samý hráč pak v desáté minutě nikým nehlídaný zvyšoval na 2:0. Hosté se do zakončení nedostávali, kapitán Nejzbachu Vágner se pokoušel prosadit individuálně i pomocí kombinace se spoluhrácči, ale narážel na dobře organizovanou obranu domácích. Ti přidali třetí gól v 16. minutě, kdy se po přihrávce Havla z rohového kopu opřel do míče Michal Štrajt.

Druhý poločas nabídl stejný obrázek hry - Nejzbach se nedokázal prosadit přes plzeňskou obranu a s chutí hrající domácí ostřelovali reprezentačního gólmana Gerčáka ze všech pozic. Nejčastěji se do zakončení dostával Tomáš Vnuk, který proměnil ale jen jednu z mnoha svých šancí: ve 23. minutě si kličkou položil Gerčáka a střílel do odkryté branky. Stav 4:0 už i přes řadu plzeňských šancí vydržel až do závěrečné sirény a Interobal se tak mohl radovat ze čtvrtého ligového vítězství v řadě.

Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň): "Nebylo lehké se na tohle utkání připravit, kvůli pozdnímu příjezdu hostů jsme v hale čekali dohromady skoro dvě hodiny a pořád se snažili udržet rozcvičení. Já jsem za svůj hattrick moc rád, i když těch gólů mohlo být mnohem více. Bohužel pro mě a nás stál v brance Nejzbachu Libor Gerčák, který má výbornou formu a svůj tým dlouho držel ve hře."

Petr Vladyka (Nejzbach Vysoké Mýto): "Dnešní zápas se nám bohužel vůbec nepovedl. Začalo to už tou nešťastnou cestou a pozdním příjezdem na zápas. Neměli jsme čas se ani pořádně rozcvičit a bylo to na nás znát. Všude jsme byli pozdě, prohrávali jsme souboje a bylo to asi jen otázka času, kdy domácí dokáží vstřelit branky. Na začátku jsme se ještě chvilku drželi, ale pak po našich chybách dali rychle za sebou na 2:0 a pak už si drželi balon a odehráli si to v klidu."

SK Interobal Plzeň – Nejzbach Vysoké Mýto 4:0 (3:0)
Branky: 6. Vnuk (Křemen), 11. Vnuk, 16. Štrajt (Havel), 23. Vnuk (Holý).
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.