Beni Simitči: Duel s Jeseníkem? Bude to pro mě speciální zápas

Beni Simitči: Duel s Jeseníkem? Bude to pro mě speciální zápas

Futsalisty Sparty čeká v pátek od 20:30 hodin zápas s Gamaspolem Jeseník. Utkání se však nebude hrát v tradiční domácí hale Sparty na Podvinném mlýně, ale ve sportovní hale ve Zruči nad Sázavou. Co před zápasem řekli zástupci obou celků?

„Čeká nás zápas s Jeseníkem. Od soupeře očekávám zejména bojovnost. S tou oni musí, jako nováček, jít do každého utkání. Je to pro nás zápas, kde musíme povinně potvrdit roli favorita, a to i přesto, že se stále musíme obejít bez Lucase a Amadea. Mělo by to být utkání, ve kterém bych chtěl mírně šetřit hráče, kteří mají třeba lehká svalová zranění. Samozřejmě do zápasu nastoupíme s respektem, ale před publikem ve Zruči nad Sázavou chceme předvést své maximum," předeslal trenér Sparty Beni Simitči.

Ten se vrátí do haly, ve které několik sezon vedl tým Benaga. „Pocitově to pro mě bude hodně speciální zápas. Tak, jak se cítím v hale Slavie, kde jsme s Benagem prakticky celou dobu trénovali, se podobně budu cítit i nyní ve Zruči," uvedl Beni Simitči a objasnil, proč padla volba právě na Zruč: „Speciální to nebude jen pro mě, ale i pro hráče, kteří hráli za Benago. Uvidíme staré známe, starostu Zruče a tak dále. Haly v Praze nebyly volné, takže padla volba i z tohoto důvodu na Zruč."

Na otázku, zda jde o jeho poslední představení se ve Zruči kouč Sparty odpověděl: „Časem může určitě nastat situace, že se ve Zruči ještě někdy představíme. Nicméně pro naše sparťanské fanoušky bychom se chtěli spíše soustředit na Prahu. Ale to, že se někdy v budoucnu ještě ve Zruči Sparta představí, nevylučuji."

Před utkáním řekl pár slov také předseda Gamaspolu Jeseník Jiří Gnida: „Čeká nás jedno z fyzicky nejnáročnějších utkání v sezoně, na které se moc těším. Sparta má mimořádné individuality a hrát proti nim bude pro naše hráče vysoká škola futsalu. Zranění Tilla ukončilo pravidelné střídání brankářů a chytat bude Růžička. Nejistý je také start dvou našich velkých opor, Macury s Vavračem. Přesto nepojedeme jen na výlet, ale s cílem podat odhodlaný a soustředěný výkon, který Spartě znesnadní potvrzení role vyloženého favorita."

Profil haly

Zruč n/S | SH

Více
Adresa Na Pohoří 575, Zruč nad Sázavou
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?