Interobal po zaváhání ve druhém kole s Litoměřicemi jen vítězí, skvělou formu potvrdil v minulém týdnu i postupem do čtvrtfinále Poháru FAČR, a díky sérii tří vítězství v řadě patří modrobílým třetí místo v tabulce.

Skvělé výkony v posledních utkání předvádí především reprezentanti Michal Holý a Tomáš Vnuk, který je, spolu se sparťanem Wildem, se sedmi góly nejlepším střelcem soutěže. Do sestavy se po zranění z prvního kola vrátil kapitán Jakub Mižár a po vypršení disciplinárního trestu i Tomáš Štverák.

Poprvé může být na lavičce Plzně i trenér David Frič, který musel nuceně absentovat prvních pět zápasů v sezoně. V sestavě Plzně se v utkání v Brně objevil také Jaroslav Slavík, který přišel na zkoušku z týmu SKP Ocel Třinec. Teprve 25ti letý hráč začínal v lize v 18 letech v legendárním Jistebníku, v létě 2011 se stal jednou z velkých posil Tanga Brno, ale poté jeho kariéra trochu ztratila na svém lesku. Po dvou letech v Tangu to stejně dlouho zkoušel v Agromeli, poté se vrátil do druholigového ostravského Baníku a minulou sezonu patřil k nejlepším hráčům Třince. Nyní se tedy tento stále ještě mladý hráč zkouší prosadit v silném plzeňském týmu. 

Vysoké Mýto má na sedmém místě tabulky jen o bod méně než Plzeň. Všech devět bodů získalo za domácí výhry, z venkovních utkání zatím Mýto nevytěžilo nic, ačkoliv v zápase na půdě mistrů z Chrudimi (1:4) předvedlo skvělý výkon. Do Plzně přiveze zkušenou sestavu v čele s Liborem Gerčákem a Petrem Vladykou. "V Plzni musíme předvést zodpovědný a bojovný výkon, který by nám dopomohl k bodovému zisku," tuší trenér Nejzbachu Miroslav Semrád a lituje posledního pátečního termínu, kdy se dohrávaly pohárové zápasy: "Škoda, že byla čtrnáctidenní pauza, nicméně musíme se vrátit do zápasového rytmu. Chtěli bychom navázat na výkony z předchozích dvou utkání a bodovat."

"Na domácí zápas s Nejzbachem se moc těšíme. Zápas by to měl být stejně těžký jako ten poslední v Brně. Pokud se chceme držet vysoko v tabulce, musíme tyhle zápasy zvládat. Určitě se budeme snažit, aby to byl pěkný futsal pro naše diváky, které tímto chci pozvat v pátek tentokrát do haly Slavii," řekl plzeňský brankář Lukáš Němec.

Profil haly

Plzeň | Slavia VŠ

Více
Adresa U Borského parku 21, Plzeň
Kapacita 180 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let ZDARMA / Permanentka na sezónu 400 Kč

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?