Jaké jsou vaše první dojmy z německého futsalu?
Zatím mám jenom dobré zážitky, všechny zápasy jsme vyhráli jednoznačnými výsledky. Kvalita se samozřejmě srovnat moc nedá. U nás je samozřejmě větší. Ale myslím si, že to půjde hodně dopředu. Je stále znát, že Němci dělají futsal pořádně asi druhým rokem, ale jejich národní tým má každý měsíc sraz a hraje přáteláky. Chtějí udělat bundesligu jako je ve fotbale, takže si myslím, že to půjde nahoru.

Co byste nám řekl o vašem klubu?
Hraju v klubu VfL 05 Hohenstein-Ernstthal, hrajeme regionální ligu s deseti týmy ve skupině. Kdo vyhraje, postupuje rovnou do čtvrtfinále, druhý do osmifinále. Pak se hraje už s ostatními týmy z celého Německa play off. Ale je to jen na jeden zápas, takže když se to nesejde, tak celá sezona skončí jedním zápasem.

Jaké zápasy máte za sebou?
Hráli jsme i proti vedoucímu tabulky, který jsme porazili 7:2. Šli jsme proti nim jako proti vedoucímu týmu proto, že jsme měli o dva zápasy méně. My nejsme takový typický tým, u nás je to i o taktice, náš trenér hrál pět let ruskou ligu, má to všechno zažité. Máme čtyři německé reprezentanty, dva ukrajinské hráče, polského a litevského reprezentanta. Takže my futsalovou kvalitu máme. Ale u těch ostatních je to stále takové, že jsi jdou zahrát fotbal.

Kolik chodí na zápasy lidí?
Asi jako u nás do Edenu, ale to se snad všechno zlepší. Máme dobré podmínky, regeneraci, posilovnu. I když i tohle je u nás zatím ještě asi lepší.

Jak často trénujete?
Třikrát týdně, což je myslím na Německo dost, takže tam jezdím na část týdne a pak na zápasy.

Hrajete v základu?
Jsme rozdělení, hraju se třemi německými reprezentanty, zkoušeli to se mnou i v té ukrajinské sestavě, ale po deseti minutách jsem se vrátil. Druhý blok je takový ukrajinsko-polský.

Jak spolu komunikujete?
Německy. A rusky. Tím, že jsem byl sedm let v Teplicích, tak rusky rozumím taky. Tyto zkušenosti se mi dost hodí. (směje se)

Stačíte sledovat i Slavii?
Určitě, tým se omladil. Sleduju ale celou ligu, protože mám všude spoustu kamarádů. První zápas Slavie jsem viděl až proti Gardenline. Hraje se jiným stylem, hodně 4-0, což nevím, jestli by pro mne bylo ideální. Ale hraje se to tak ve světě, je to progresivní.

Co nějaké přátelské utkání se Slavií, není v plánu?
My jsme o tom jednali, hrajeme hodně takových zápasů, s Litoměřicemi, s Chomutovem i Ústím, teď přijedou Litoměřice k nám. Určitě bychom chtěli hrát i se Slavií, Spartou, Plzní. Byla by to velice cenná zkušenost.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.