"V Brně nás čeká nesmírně těžké utkání. My se nekoukáme na tabulku, ale na soupisku Helasu a předpokládáme, že se na páteční zápas sejdou kompletní, což se jim zatím podařilo jen proti Chrudimi a podali skvělý výkon," přibližuje náladu v týmu před pátečním zápasem Petr Kučera.

Brno v dosavadním průběhu prohrálo všechny čtyři zápasy, ale proti favoritům z Chrudimi nebo Litoměřic podali povedený výkon a k bodovému zisku chybělo jen málo. Proto je poslední místo v tabulce pro tým okolo kapitána Davida Cupáka málo. "Pro Helas to bude velice důležitý zápas, pokud by ho nezvládli, tak by se dostali do problémů, které určitě před sezonou nečekali," ví Petr Kučera, a lituje ztráty obránce Jana Havla, který nemůže nastoupit kvůli červené kartě z utkání s Jeseníkem. Do týmu se ale po disciplinárním trestu vrací Tomáš Štverák, trénovat začal i kapitán Jakub Mižár.

Helas si je moc dobře vědom důležitosti tohoto klání. "Tentokrát už chceme naplno bodovat a tým bude bojovat do posledních sil, aby to tentokrát vyšlo. Všichni se na to připravujeme. Chystáme se na to, že to nebude jednoduché, ale v naší situaci už není jednoduchých zápasů," uvědomoval si trenér Brna Jan Loup a pohovořil o své sestavě: "V poli bychom měli mít kompletní kádr, ale trápí nás otázka brankařů. Měli jsme čtyři, a proto odešel Večeřa. Teď když se zranil Konečný, řešíme, kdo bude ze dvou zbylých aktuální jedničkou."

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?