Jak jste spokojený s výsledky Svarogu v úvodu ligy?
Co se týká bodového zisku, jsem určitě spokojený, škoda jen, že jsme začínali s mínus třemi body. Ale vnímám, že Třinec a Jeseník pro nás byli ´hratelní´ soupeři, horší by bylo začínat proti ERA-PACKu a Spartě.

Překvapil vás některý z vašich hráčů tím, že by se v lize rozehrál rychleji, než bys čekal?
Znal jsem kvalitu každého ze svých hráčů a byl jsem si jistý, že třeba Baran a Černý se v lize neztratí. Ale i ostatní kluci ukazují, že kvalitu na ligu mají. Určitě ještě nejsou připravení zcela, ale věřím, že na konci sezóny budu mít k dispozici českou čtyřku hráčů, která bude moci konkurovat kterémukoliv týmu v lize. A pochválit musím i Brazilce, kteří k nám přišli a ukazují, že jsou pro nás velkým přínosem.

Je cenná výhra s Jeseníkem, kam jste měli i obtížnou a dlouhou cestu?
Ano, je cenná, pro nás je každý bod zlatý. Cesta do Ostravy byla složitá, ale myslím, že to ke sportu patří. V Kazachstánu se cestuje na zápasy třeba i 1000 km, takže Ostrava, to je pohoda (smích).

Máte před sebou tři soupeře, se kterými se dá bodovat - Helas, Nejzbach, Mělník. Kolik bodů byste z těchto zápasů chtěli získat?
Máte pravdu, proti takovým týmům musíme bodovat, a to hlavně doma. Ale nic jednoduchého to v těchto zápasech nebude, tyto týmy jsou velmi zkušené a mají za sebou hodně ligových zápasů. Což se nyní stále ještě nedá říci o nás. Osobně budu chtít 9 bodů, ale jaká bude realita, uvidíme až po odehrání těchto zápasů.

Do dalších zápasů se již vrátí v 1. kole vyloučený Jean Carlos. Budete tedy ještě silnější?
Bohužel, pro Jeana nezačala soutěž úplně dobře, hned dostal stopku na dva zápasy, což si myslím vůbec nezasloužil. Ale je připravený a chce se v lize ukázat. Je to technický hráč, perfektně čte hřiště, určitě nám hodně pomůže. Ale není to jen o Jeanovi, my stále zkoušíme české hráče z okolí, a věřím, že někdo z nich si brzy připíše svůj první ligový start.

Jak jste celkově spokojený s přístupem hráčů, ale i s fungováním klubu v nové sezóně?
Nedá se říci, že jsem úplně spokojený. Kluci se snaží, ale mají také svá zaměstnání, někdo i fotbal. Vím, že každý český tým má tento problém, ale stále jsem si nezvykl, že ani nevím, kolik budu mít hráčů na tréninku… Je to bohužel realita českého futsalu.

A co podpora fanoušků? Zvedá se zájem o Svarog a o futsal v Teplicích?
Podporu fanoušků jsme měli i v divizi docela velkou. Jsme tým, kde hrají skoro samí Tepličáci a chodí je podpořit kamarádi a jejich rodiny. Taky musím pochválit fungování našich webových stránek, je tam stále zajímavý a aktuální materiál a pozvánky pro naše fanoušky.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.