"Zápas byl hodně těžký po dlouhe cestě. Třinec nás ničím neprěkvapil a hrál přesně to, co jsme očekávali. Bohužel naše hra nevypadala tak, jak jsme chtěli my, a proto z toho bylo vyrovnané utkání," řekl v rozhovoru pro klubový web Michal Štrajt.

Třinec v prvním zápase dostal od Teplic devítku, nesvádělo to k podcenění soupeře?

Vůbec ne. Věděli jsme, že soupeř bude chtít odčinit nepovedený výsledek z Teplic. Navíc nemáme postavení, abychom někoho podceňovali, museli jsme bezpodmínečně zvítězit

V čem byl problém ve vašem výkonu, co se nedařilo?

Nebyli jsme agresivní, nedostupovali jsme aktivně hráče Třince a nevytvořili jsme na ně dostatečnej tlak. Když jsme získali balon, tak nám vše moc dlouho trvalo, chyběl moment překvapení a asi i trošku chytřejší výběr místa.

Jak vám bylo, když domácí srovnali na 2:2?

Gól na 2:2 jsme dostali po standardce, ale pořád jsme věřili, že máme sílu i kvalitu na to, dát ještě nějaké góly. I když to zrovna super výkon z naší strany nebyl.

Co bys řekl ke svému vítěznému gólu?

Desetimetrový kop. Gólman se šel před zahráním poradit s trenérem. Vylezl na půl cesty, šel do pokleku a ja ho obstřelil.

Závěr jste měli pod kontrolou a nebo se strachovali o výsledek?

Domácí hráli power-play, takže měli míč pod kontrolou, ale naše obrana si s tím dobře poradila a skvěle to odbránila. Nakonec pár vteřin před koncem dal Holda dlouhý balóna na Vnoučka, který dal na 4:2.

Jak důležitá je první výhra po domácím nezdaru s Gardenline?

Moc důležitá. Ještě důležitější je ale na ní navázat v příštím domácím zápase a potvrdit 3 body z venkovního zápasu.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.