V samém úvodu Jeseník svého soupeře přikoval na jeho polovině. V první stoprocentní šanci ještě domácí kanonýr Vavrač sám před gólmanem Číhalem selhal, ale o minutu později po uvolnění od Řezníčka loňský nejproduktivnější hráč druhé ligy východ již skóre otevřel. Svarog inkasovaná branka probudila, naopak Gamaspol dost nepochopitelně ubral. Hra se nejen vyrovnala, ale Teplice začaly být nebezpečnější.

Vyrovnání zařídil Brazilec Nene, který se uvolnil a svou střelu chytře skryl za klubkem bránících hráčů. Otočení skóre režíroval opět Nene, nejprve vystihl rozehrávku hostů a v rychlém brejku uvolnil spoluhráče Sidora do jednoduché střelecké pozice na hranici brankoviště. Slabé minuty ze strany Gamaspolu vlastně rozhodly o výsledku, neboť střelecká impotence domácích v tomto utkání vysoko přesahovala únosnou mez a zahazování solidních šancí nemělo konec až do závěrečného klaksonu.

Také celé druhé dějství se hrálo ve vysokém tempu a oba gólmani měli víc práce, než by si přáli. Poslední zápis do listiny střelců obstarala penalta za zásah ležícího hráče Jeseníku do ruky a následná trefa Lucase. Závěrečná snaha domácích udělat něco s výsledkem přinesla jen bojovnost a snahu, ne však přiblížení k bodovému zisku a Teplice si na cestu přibalily tříbodový přírůstek do tabulky 1. FUTSAL Ligy.

Zápas po jeho skončení zhodnotili zástupci obou klubů

Jiří Gnida (předseda Gamaspolu): "Porážka s Teplicemi je pro nás poučná. Po vedoucím gólu jsme předvedli hroznou několikaminutovou pasáž, jako bychom chtěli ubránit výhru jedna-nula. Vzpamatovali jsme se, až když hosté stav otočili. V koncovce jsme však nedokázali zachovat chladnou hlavu a to nás stálo bodový zisk. Celý druhý poločas to bylo nahoru dolů, Svarogu ale herně výrazně pomohla penaltová situace a po zisku dvoubrankového vedení působili jeho hráči oproti nám klidněji. Musím být spokojený s nasazením a bojovností hráčů až do konce utkání, ovšem zakončení v průběhu celého střetnutí bylo v našem provedení tentokrát žalostné."

Tomáš Šebl (sportovní manažer Svarog FC Teplice): "Po dlouhé cestě do Ostravy, když jsme cestou měnili kolo u autobusu, jsme do haly přijeli až třicet minut před výkopem, takže kluci se nestačili pořadně připravit a rozcvičit. Podle toho taky vypadalo prvních deset minut v zápase, Jeseník se dostal už ve druhé minutě do vedení a měl i další slibné šance, ale do konce prvního poločasu jsme zápas začínali vyrovnávat a ještě do poločasu i otočili výsledek. Ve druhé části šlo už jen o to, jestli se Jeseník pokusí něco udělat se zápasem, ale náš tým zkušeně pohlídal vedení a přidali jsme ještě jednu branku. Musím uznat, že soupeř se do poslední minuty bil za to, aby si odnesl nějaké body, ale zklamala ho koncovka, což nám pomohlo a jsem rád, že jsme získali další body do tabulky."

AC Gamaspol Jeseník - Svarog FC Teplice 1:3 (1:2)
Branky: 2. Vavrač (Řezníček) – 12. Nene (Lucas), 18. Sidor (Lucas), 28. Lucas
Hlasujte pro HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?

Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně
Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně 31.03.2024

Na posledního semifinalistu si budeme muset počkat do středy. Inter Kadaň podruhé porazil Helas ve své hale a vybojoval si pátý zápas. Brňané sice na severu Čech vedli 2:1, pak ale třikrát inkasovali a náskok domácích už nedotáhli. Rozhodne páté dějství v Brně.