Třikrát si zahráli futsalisté Teplic finálovou sérii o mistrovský titul. Pokaždé se sice radovala Chrudim, ale bilance Balticflory je přesto úctyhodná. Klub se sice z technických důvodů přesunul na dva roky do nižších soutěží, změnil název i strategii, jak vystoupat na vrchol, ale v letošní sezoně je zpět v nejvyšší soutěži a demolicí Třince na sebe strhnul velkou pozornost.

Tři Brazilce a jednoho Ukrajince doplňují tuzemští hráči, vše pod vedením trenéra z Uzbekistánu. Svarog FC prvním kole podlehl v Litoměřicích patrně největšímu letošnímu konkurentovi z Chrudimi 1:5. Ovšem hned ve druhém kole si doma otevřel střelnici a hladce vyhrál nad konkurentem Gamaspolu v boji o post severomoravské jedničky, když třinecké Oceláře ze své haly vyprovodil s debaklem 9:0.

Zda se Teplicím podaří zostudit i druhého zástupce severní Moravy budete moci sledovat v ostravské hale TU VŠB v pátek v tradičním čase od 20 hodin. Také ve druhém domácím duelu bude vstup do haly volný.

K utkání se pro futsalové weby vyjádřil předseda Jeseníku a autor hattricku Teplic do sítě Třince.

Jiří Gnida, předseda Gamaspolu: „Teplice nám v minulém kole kanonádou do sítě Třincem poslaly vizitku vyvolávající respekt. Klub navazující na úspěchy Balticflory sice změnil název a zvolil jiný směr jak dosáhnout svého cíle, ale to ostatní tam zůstalo. Pokud někde v hlavách našich hráčů bylo místo pro myšlenku, že nás ve třetím kole čeká protivník z kategorie přijatelnějších, tak to je minulost. Na pátek neřešíme žádnou hráčskou absenci a můžeme tedy v klidu navázat na své předešlé výkony. V souvislosti s námi se začínají množit otázky na záchranu v nejvyšší soutěži a to mi vadí! Určitě jsme nešli do ligy s myšlenkami zachránit se v ní. Náš konečný výsledek není náš primární cíl, bude to jen vysvědčení za naší dlouhodobou práci, nic víc, nic míň.“

Jiří Baran, hráč Svarogu: „V pátek nás čeká Jeseník a hlavně daleká cesta až do Ostravy. Soupeř bude v domácím prostředí hodně nepříjemný. Jedeme tam s cílem hrát svoji hru a zápas zvládnout. Myslím si, že kvalitu máme. Pokud každý předvede, co se od něj očekává, měli bychom se vracet s body. Doufám, že navážeme na dobrý domácí zápas s Třincem, který se nám povedl snad ve všech ohledech.“

Profil haly

Ostrava | VŠB

Více
Adresa Studentská 6175, 70220 Ostrava
Kapacita 200 sezení / 60 stání

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.