V sestavě domácích chyběl zraněný kapitán Jakub Mižár, do branky se proti svým bývalým spoluhráčům postavil Michal Bartůněk. Interobalu se nepovedl začátek utkání a po dvou zbytečných ztrátách míče vedly Litoměřice v desáté minutě o dva góly. Trefili se Michal Kovács a Lukáš Krok. Plzeňským se podařilo snížit až v 18. minutě, kdy se míč po sérii odrazů dostal až k Janu Křemenovi, který dával do prázdé branky - 1:2. Ze snížení se ale domácí neradovali dlouho, po další chybě v obraně se těsně před koncem poločasu prosadil Douglas.

Do druhé poločasu nastoupil v první čtveřici i Zdeněk Kasýk, kterému se hned z prvního rohu ve 22. minutě podařili snížit na 2:3. Sevědomí hostů z prvního poločasu pomalu opadalo a Plzeň se dostávala do hry, nicméně hostům pomohla další individuální chyba domácích - ztráta míče na polovině hřiště znamenela samostaný únik Douglase Graciana, který si kličkou zkušeně položil Bartůňka a zvýšil na 4:2. Plzeň se nadále snažila, v průběhu druhého poločasu třikrát trefila brankouvou konstrukci, ale ke gólu to nevedlo. Nepomohla ani hra bez gólmana, kterou v podstatě okamžitě potrestal Vagnao. Gól Tomáše Abrhama ve 39. minutě tak již pouze upravil výsledek na konečných 3:5.

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň): "Zápas se nám vůbec nepovedl, nenavázali jsme na dobrý výkon z úterního zápasu. Rozhodly naše individuální chyby. Kdybychom se jich vyvarovali, zápas by vypadal úplně jinak. Myslím, že jsme byli aktivní, měli jsme tam spoustu střel, v druhém poločase jsme trefili i tři tyčky. Snaha tam byla, ale měli jsme velké množství ztrát a chyb, které zkušení hosté dokázali využít. S takovýmto soupeřem se tomu musíme vyvarovat."

Michal Kovács (kapitán Gardenline Litoměřice): "Zápas se povedl hlavně výsledkově, ale herně to nebylo ono. Je stále začátek sezony a pořád se sehráváme. My jsme chtěli navázat na vítězství z prvního kola a přijeli jsme sem pro tři body, takže jsme určitě spokojení. Věděli jsme, že Plzeň do plných moc neumí, což se asi potvrdilo. Zápas jsme odjezdili na sto procent a trestali jsme Plzeň z brejků. I útoční hráči se museli podřídit taktice a dobře bránit, což přineslo tenhle výsledek."

SK Interobal Plzeň – Gardenline Litoměřice 3:5 (1:3)
Branky: 18. Křemen (Holý), 22. Kasýk (Vnuk), 39. Abrham (Vnuk) – 3. Kovács (Zapletal), 10. Krok (Hrdý), 20. Graciano (Zapletal), 31. Graciano, 39. Vagnao.
Hlasování HRÁČ ZÁPASU

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.