V dohrávce prvního kola půjde o velmi pikantní souboj. Trenér David Frič totiž s několika hráči odešel do Sparty poté, co kormidla pražského klubu ujal Beni Simitči z Benaga. Ten pak začal tvořit nový tým. Rivalita mezi oběma trenéry je známá a oba nebudou chtít s tím druhým prohrát! Plzeň navíc loni Spartu dvakrát porazila 3:2.

Plzeňský kouč David Frič před utkáním vyloučil, že by to pro něj byl speciální zápas, byť na Spartě strávil několik sezony. „Příprava na Spartu bude jako na jakéhokoliv jiného soupeře. Taktiku jsme si řekli v týdnu před utkáním, asi to nebude standardní hra, kterou se pak budeme celý rok prezentovat. Ale účel světí prostředky a podle toho budeme hrát. Pro mě to speciální zápas v žádném případě není, ze Sparty tam nezbyl vůbec nikdo. Je to jen Benago, které se přesunulo pod hlavičku Sparty. Takže standardní zápas jako každý jiný s Benagem.“

Jedním z hráčů, který se rozloučil se Spartou a zamířil k rivalovi, je také Zdeněk Sláma. „Soupeř je hodně nepříjemný a teď jsou ještě silnější, když přišel Wilde. To je výborný hráč,“ uznal Sláma a pokračoval: „Je tam navíc třeba Marcelo, byť už je to starší hráč. Čeká nás velmi kvalitní soupeř, který může aspirovat na titul.“

O Plzni se před sezonou mluví jako o černém koni soutěže. Své o tom ví i ve Spartě. „Plzeň bude patřit k silným týmům. Hodně posílila, a to i hráči z bývalé Sparty. Jednou z největších posil je Zdeněk Sláma, který je takovou polo-legendou českého futsalu. Říkám polo, protože ještě hraje, jinak by byl legendou,“ vysvětlil trenér Sparty Beni Simitči a pokračoval: „Další je jeden z největších českých futsalových talentů Jan Křemen. To jsou hráči, na které si budeme muset dávat pozor. Také k nim patří Tomáš Vnuk. Z lidského hlediska jsem za jeho návrat do Plzně velmi rád. Vždy totiž splnil na sto procent, co jsem po něm v Benagu chtěl a není divu, že ho Plzeň chtěla přivést zpět. Jsou tu i další kvalitní hráči, jako Abrhám a Štrajt. Určitě se ale nebudeme specializovat na jednotlivé hráče.“

Sparta má svůj systém a chce vyhrávat. „Náš systém je daný - nenechat soupeře hrát. Když ho nenecháme hrát, tak soupeřův výkon půjde dolů. Celkově se na zápas těšíme, protože PR klubu a marketing zafungovaly dobře a věřím, že lidé, kteří na utkání dorazí, budou příjemně překvapení a duel si užijí,“ vzkázal Simitči.

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?