Ten po interních problémech v Benagu odmítl za tento klub nastoupit v play-off sezóny 2014/2015 a v následné letní přestávce přestoupil do Slavie. Zde se stal okamžitě oporou a svými výkony dopomohl klubu k jeho nejlepším umístěním v nejvyšší futsalové soutěži, bronzové a stříbrné medaili.

Přípravy na letošní sezónu se však Ondřej víceméně neúčastnil, dle svým vlastních slov především s ohledem na jeho pracovní vytížení. Vzhledem k tomu dostal v utkáních Poháru FAČR proti Wizards a Spartě přednost v brance Radim Garčár, který se do branky Slavie postavil i v přátelském utkání se Slovanem Bratislava na půdě soupeře, jelikož Ondřej Vahala přes danou nominaci odmítl k tomuto mezistátnímu utkání odcestovat.

Na konci minulého týdne pak tento vynikající brankář oznámil vedení klubu, že za daného tréninkového procesu, se na něm není schopen podílet, a být pro klub dále v tomto směru přínosem. Vedení klubu tuto skutečnost vzalo na vědomí a rozhodlo se ji řešit angažováním dalšího kvalitního brankáře (informaci přineseme později) s tím, že z osobní schůzky s Ondřejem Vahalou vyplynulo, že dočasně přeruší svoji futsalovou kariéru.

K velkému překvapení vedení Slavie se Ondřej Vahala ozval posléze telefonicky s žádostí o umožnění hostování v klubu AC Sparta Praha. To bylo vedením našeho mužstva zamítnuto s tím, že pokud chce odejít ze Slavie do klubu, který je jejím největším rivalem, je toto možné pouze v podobě přestupu.

"Jako klub SK Slavia Praha neevidujeme v tuto chvíli na angažování brankáře Ondřeje Vahaly oficiální nabídku z žádného klubu. Nebyli jsme do této chvíle žádnou formou osloveni představitelem jiného klubu, a to ani AC Sparta Praha. S ohledem na to nepovažujeme za korektní, ani ze strany hráče, ani ze strany trenéra klubu AC Sparta Praha pana Beniho Simitčiho, prezentování fotografií našeho hráče na sociálních sítích, který má s klubem uzavřenu Standardní profesionální smlouvu, v dresu a před znakem klubu AC Sparta Praha," zní oficiální prohlášení klubu SK Slavia Praha ke skutečnosti, že Ondřej Vahala byl dnes prezentován na fotografiích v dresu AC Sparta Praha na jejích oficiálních profilech na sociálních sítích.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.