„V Rusku nastaly problémy, když nám až po návratu z dovolené řekli, že Dinamo Moskva končí. Měl jsem několik nabídek, ale tím, že to bylo takto na poslední chvíli, tak jsem se hodně bavil s Marcelem o novém projektu Sparty. Ten se mi líbil, a proto jsem se rozhodl, že Spartě pomůžu," objasnil svůj příchod do pražské Sparty Wilde.

A s jakými ambicemi přichází do Sparty? „Plán je jasný, a to jak můj, tak klubu. Tedy vyhrát ligu. Zároveň chci svými zkušenostmi pomoc mladým hráčům v týmu," uvedla nová akvizice Sparty.

Wilde na Spartě absolvoval krátce po svém příletu první trénink. „Pocity mám dobré. I když jsem trochu unavený z cestování. Mladí kluci v týmu jsou super a hodně se mi líbí. Doufám, že se nám bude dařit a vše půjde podle našich plánů," přeje si brazilská hvězda.

„Hodně nám pomohl fakt, že Dinamo Moskva zkrachovalo. Tato informace se ke mně okamžitě donesla přes jednoho mého kamaráda z Brazílie. Okamžitě jsem s Marcelem začal situaci kolem Wildeho řešit," prozradil, jaké byly první kroky k přestupu Wildeho do Sparty, trenér Beni Simitči a navázal: „Svou roli sehrálo i to, že se jedná o Českou republiku, konkrétněji o Prahu. Jelikož Wilde žije v Lisabonu, není problém, aby sedl po zápase do letadla a přiletěl v úterý na trénink, když je za tři hodiny doma."

Wilde bude přínosem nejen pro Spartu, ale i pro český futsal. „Jenom účast Wildeho v zápasech by měla budit velkou pozornost u diváků," tuší Beni Simitči, který následně dodal: „To, že je to velká věc potvrzuje i to, že jsem již ráno měl více než dvě stě zpráv, které obsahovaly gratulace, ale také otázky, zda je to pravda, protože tomu lidé moc nevěřili. Najednou je Sparta a český futsal vidět i ve světě. Myslím si, že během dne se objeví zpráva o příchodu Wildeho do Sparty i na ruských, italských či španělských webech."

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.