Červenobílí vedli po poločase a aktivním agresivním výkonu 2:0, ale jakoby chtěli napodobit fotbalisty Slavie proti Jihlavě, kteří hráli od 18:00 hodin v Edenu. Dlouho se jim nedařilo bojovnou a dobře organizovanou obranu Wizards překonat. Krásnou hlavičkou to nakonec dokázal slovenský útočník Vojtěch Turek. Také soupeř se nakonec dočkal dvou branek. Slávisté, kteří šli do zápasu přímo z fyzické přípravy, která probíhá bez míče, dramatickou koncovku ale nepřipustili.

Ve druhém poločasu dostali příležitost také navrátilci z loňských hostování Sedláček a Žampa, a také další "sešívané" naděje z juniorských týmů. Velmi dobře se prezentoval brankář Jan Žežulka (2001), který ve druhém poločasu vystřídal Garčára, i Daniel Hájek (1998), posila z HFK Příbram.

Nový trenér Slavie Nenad Veljkovič prožil vítěznou premiéru. "Začali jsme dobře, vyhráli jsme a postoupili. Poslední dva týdny se věnujeme fyzické kondici a síle. S balónem jsme ještě tolik nepracovali. Proto jsme šli do zápasu bez taktické přípravy, jenom jsme se vlastně rozdělili a šli na to. Hráči ale ukázali, že i takový zápas dokáží odpracovat. Hlavní cíl zápasu jsme splnili, jsme ve finále," uvedl pro náš web.

Svůj komentář přidal také kapitán Jan Homola, který nešetřil slovy chvály na adresu soupeře: "Jsem rád, že se první utkání v sezóně zvládlo. Byla to odměna za dva týdny přípravy. Teď už se musíme soustředit na nový týden, kde máme hodně tréninků a v pátek zápas se Slovanem Bratislava. Sezóna se blíží a musíme ke všemu nadále přistupovat na sto procent. Za dnešní utkání musím smeknout před soupeřem. Podali velice sympatický výkon. Přeji jim mnoho úspěchů v nadcházející sezoně."

Finále se Spartou se bude hrát v druhé polovině srpna a pro oba týmy bude mít charakter především závěrečné přípravy před začátkem ligového kolotoče.

Wizards DDM Praha 10 - Slavia 2:4 (0:2) semifinále Poháru FAČR Praha

Branky: 32. Čerbačeský, 39. Tomek - 3. Brychta (Novotný), 4. Homola (Hrdina), 28. Turek (Oliva), 34. Turek (Brychta).
Wizards: 
Koudelka - Čechura, Vobořil, Čerbačeský, Tomek, Ulrych, Inlauf, Dolejška, Čáha, Rathaus, Valenta
Slavia: 
Garčák, Vahala, Žežulka - Brychta, Míča, Hrdina, Směřička, Novotný, Turek, Žampa, Sedláček, Hájek, Homola (C), Oliva. Trenér: Veljkovic

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.