Koukneme se jen krátce za minulou sezonou? Jak ji hodnotíte a co by jste na ni třeba změnil?

Myslím, že jsme několik bodů ztratili, protože nám chyběly zkušenosti, tréninky. Několik bodů jsme ztratili ne naši vinou. Mohli jsme posbírat více bodů a vyhnout se tak ve čtvrtfinále Chrudimi, mohlo by to dopadnout jinak. Loňská sezona však byla pro klub historická a to je pro nás důležité!

Jste v přípravě na novou ligovou sezonu. Jak se vás tým připravuje?

Připravujeme se pozvolna… Všichni hráči jsou celý den v práci a někdy ani nemohou kvůli práci na trénink, to nám přípravu ztěžuje. Ale nejsme profesionální klub a víc toho dělat nemůžeme. Pracujeme na nedostatcích, které jsme v minulé sezoně měli a také na nových prvcích, které budeme chtít do hry přidat. Snažíme se do kádru zabudovat nové hráče tak, aby nám byli schopni naplno pomoci od začátku sezony.

Je určitě brzy, ale zeptáme se. Jak si myslíte, že dopadne ligová sezona a jak si přejete, aby dopadla pro Třinec?

Prvním cílem pro nás bude udržet se v lize. Tím druhým potom, abychom dosáhli po základní části na lepší pozici než vloni, abychom měli hratelnějšího soupeře pro případné čtvrtfinále. Vím, bude to těžké, ale kluci jsou ambiciózní a věřím, že tento cíl zvládneme.

V čem se Třinec liší od ostatních týmu?

Třinec je klub, který pracuje s velmi malým finančním rozpočtem a velmi mladým týmem, ten se ale nebojí pracovat a zlepšovat se. Máme velké ambice, ale především CHCEME!

Jak hodnotíte úroveň a styl české futsalové ligy? Co  vás v lize překvapilo?

Když ji budu porovnávat s ligou v Polsku, tak kvalita té v ČR je vyšší. Když ji ale porovnám se soutěžemi ve Španělsku nebo Itálii, pořád něco chybí. Pochopitelně podmínky jsou pro kluby nesrovnatelné. V české lize mě toho moc nepřekvapilo. Měl jsem o ní dobré informace a byl jsem na ni připraven. Jako trenér REKORDu jsem hrál několik přátelských zápasů proti Chrudimi a tak jsem tušil, co mě v lize čeká.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.