Určitě jsi neměl nabídku jen od Gardenline, co nakonec rozhodlo pro Litoměřice? 
Pro Litoměřice jsem se rozhodl, jelikož je to, podle toho co vím, klub s férovým a lidsky mě blízkým vedením, tým má skvělou domácí atmosféru a v neposlední řadě jsem cítil, že o mě klub a trenér Igor Vodecký velmi stojí.



Přicházíš do týmu, který si velkou měrou pomohl porazit v loňském čtvrtfinále. Částečně ti nevyšel jen první zápas, jinak si byl pro zbytek série prakticky obrovskou oporou a spoustu si toho pochytal, jaká to byla série?
 
Série to podle mě byla atraktivní jak pro fanoušky, tak pro hráče. Mě osobně velmi motivovalo, že může o celé sérii rozhodnout jakákoliv chyba nebo naopak dobrý zákrok a jsem samozřejmě rád, že jsem byl pro svůj tým oporou a že jsme dokázali sérii zvládnout. O to více potom zamrzí fakt, že mě ani jiné hráče, kteří jsme ve Spartě byli (a někteří jsme dokonce byli se Spartou od prvního tréninku a zápasu v její historii), nikdo z vedení nekontaktoval, ani třeba jen s poděkováním a oznámením s kým dál počítají a s kým ne.



Vytvoříš velmi kvalitní brankářskou dvojici s Johanem Vavrekem. jak se na spolupráci těšíš?
 
Na spolupráci se těším. I když Johana osobně příliš neznám, po tom co jsem slyšel od ostatních, myslím, že by ve spolupráci neměl být problém. Já jsem v celé své futsalové kariéře zvyklý na silné konkurenty. Ať už to byl v Benagu Michal Kudrna, který v té době také nahlížel do české reprezentace, nebo Mário Vozár ve Spartě. Žádný konflikt jsme nikdy neměli a se svými brankářskými kolegy jsme se vždy podporovali a pomáhali si – ať chytal jeden nebo druhý z nás.



Před začátkem přípravy bylo hodně změn na cestě Sparta-Litoměřice, jak se ti zatím líbí tým a kam bychom to mohli dotáhnout?
 
Posily Litoměřic jsou podle mě rozumné a měli bychom být silnější než v minulé sezoně. Asi nejdůležitější mi pro Gardenline přijde angažování nehrajícího trenéra, který se bude moci plnohodnotně věnovat zápasu i tréninku.



Přicházíš na hostování z Chemcomexu Praha, s ním si vyhrál v květnu pohár UEFS v sálovém fotbale, jaké to ve Španělsku bylo?
Ve Španělsku to byl skvělý zážitek, i přes to že to bylo velmi náročné, jelikož jsme hráli každý den kolem poledne, kdy byla opravdu velká horka, tak jsme na cestě k celkovému prvenství porazili všechny favority, se kterými se počítalo víc než s námi. Tím pádem jsme zaslouženě vyhráli.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.