Miki, jak moc bolel první trénink letní přípravy?

Bolel dost, ale jsou tréninky, které budou bolet ještě víc. Tohle byl první seznamovací trénink po delší době volna, u mě opravdového volna. Takže jsem rád, že jsem první trénink přežil. Teď se musím psychicky a fyzicky připravit na ty další.

Zas tak dlouhé volno jsi neměl, absolvoval jsi premiérovou reprezentační akci. Jak zpětně hodnotíš turnaj, který jste s nároďákem v Číně vyhráli?

To byla skvělá zkušenost. Pro mě jako nováčka to byl obrovský zážitek. Už jenom odcestovat takhle daleko a reprezentovat svoji zem… I když to zní jako klišé, já jsem si toho opravdu vážil a doteď vážím. A vážit budu pořád. Přiletěl jsem a hned 1. července jsem měl svatbu a pak hned odletěl na líbánky. Byly to fantastické 4 týdny v mém životě.

Jak trenéři hodnotili jednotlivé zápasy na turnaji?

Hodnotili to se stoupající tendencí. První zápas byl hodně fyzicky náročný, druhý zase hodně bojovný, urputný. Třetí zápas s asi nejslabším soupeřem, domácí Čínou, jsme předvedli dobrý výkon, Já jsem rád, že jsem si alespoň trochu zahrál. Bohužel jsem neproměnil svoji oblíbenou desítku, ale to se stane. Jsem rád, že jsme ten turnaj vyhráli, bylo to super.

A tvoje osobní pocity?

Já jsem si to snažil co nejvíc užít. Na trénincích jsem se cítil strašně, byl jsem nervózní, klasický první sraz. Ale potom hlavně v tom zápase s tou Čínou, kde jsem hrál od začátku tak to ze mě spadlo a hrálo se mi super. Navíc kluci ze čtyřky mi hodně pomohli.

Jaká pak byla dovolená, v tvém případě líbánky?

Byli jsme necelých 14 dní na Mauriciu a byly to krásné dva týdny úplného volna.

Volna, kdy člověk zapomene na práci a na futsal?

Bylo to tak. My jsme se snažili s teď už mojí ženou pohybovat, byli jsme několikrát na tenise, ale to není pohyb, jaký má člověk třeba na tréninku. Ale potřebovat jsem vypnout, tím, že pracuju ve sportovním odvětví, tak jsem úplně vypustil a to mi hodně pomohlo. Teď jsem hodně motivovaný do tréninků a do sezony.

Teď už začala letní dřina. Zkus popsat první dojmy z nového trenéra Davida Friče..

Přesně takové,  jaké jsem očekával. Mě David trénoval na akademickém mistrovství v Brazílii. Je to motivátor, trenér, který si stojí za svým slovem. Bude to náročný, ale to je dobře. Je to inteligentní člověk, co se futsalu týče i celkově. Může nám jenom pomoct a posunout nás dopředu.

Interobal v letní pauze posiloval, přišel třeba Zdeněk Sláma, jak se díváš na zvýšenou konkurenci v mužstvu?

Konkurence je veliká. Těžko říct, jaký to bude mít vliv na tým. Ale myslím, že celý kádr to v trénincích a přípravných zápasech posune kupředu. A já osobně jsem rád, že se můžu učit od kluků, kteří se futsalu věnují déle než já.

Došlo i k dalším změnám, je to signál vyšší profesionalizace klubu?

S příchodem sponzora Interobal je koncepce jasně daná. A to je vidět na krocích od vedení, že ty cíle jdou výš. A je to jedině dobře pro český futsal. Hlavně pro plzeňský futsal je to skvělá zpráva. Myslím, že nejen herně, ale i co se týče realizačního týmu.  PR, fyzioterapeuti, maséři to je opravdu skoro už profesionální klub.

Vedení klubu si vytyčilo za cíl, se v horizontu 3 let probojovat do finále a tam uspět. Je to podle tebe reálné?

Jasně, sny by měl každý mít a měl si za nimi jít. Je třeba si cíle dávat jako pozitivní motivaci, která požene kupředu. Mít takovýto cíl je velký, ale kádr a vše okolo nasvědčuje tomu, že si zatím půjdeme a doufám, že budeme mít herní kvalitu na to, abychom to do tří let zvládli.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.