Do Nejzbachu si přišel před sezonou 2015/2016 jak zatím hodnotíš svoje angažmá?
Ano, do Nejzbachu jsem přišel před dvěma roky a za ty dvě sezóny jsem poznal spoustu výborných lidí a super spoluhráče. Přišel jsem do týmu jako nováček a snad je můj posun za ty dva roky vidět.

Na který zápas v Nejzbachu nejraději vzpomínáš a na jaký bys naopak nejraději zapomněl?
Určitě si rád vzpomenu na první čtvrtfinálový zápas proti Spartě, který jsme vyhráli doma 3:2 a já vstřelil 3 branky. Z hlavy bych nejraději vytěsnil předposlední zápas loňské sezóny proti Tangu Hodonín, kde jsem byl pro tým spíš přítěží.

Čím si vysvětluješ, že se v minulé sezoně týmu podruhé v historii nepodařilo postoupit do play-off?
Měli jsme v průběhu sezóny spoustu odchodů a nový hráči je nedokázali nahradit. Chyběly osobnosti, jsou jako Formánek, Merkl nebo Sklenář.

Co říkáš na změnu trenéra v Nejzbachu, kdy přichází Miroslav Semerád?
Já už jsem "Sempreho" zažil při své první sezóně a udělal na mě dojem. Doufám, že navážeme na povedenou sezónu, jako byla při jeho posledním angažmá v Nejzbachu.

Příprava začne 31. července, jak se na ní těšíš?
Na přípravu se moc netěším, ale beru to jako nutné zlo. Snad dobře potrénujeme a v sezóně z toho budeme těžit.

Na koho ze spoluhráčů se nejvíce těšíš?
Těším se na všechny, ale nejvíc asi na Lukáše Merkla. On je celkem ošklivej a tak jsem zvědav, jestli přes léto stihl udělat něco s tím obličejem (smích).

Jaký je tvůj osobní cíl v nadcházející sezoně?
Doufám, že se nám podaří probojovat alespoň do semifinále play-off a tam nenarazit na Chrudim. Pak už se může stát cokoliv.

Bude podle tebe liga opět vyrovnaná jako minulý ročník?
Dle mého názoru bude letos vyrovnaných 7-8 týmů a poslední 3 týmy moc body dělat nebudou.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.