Reprezentační univerzál odehrál v nejvyšší soutěži 178 utkání. Ligovou kariéru začal v SK Indoss Plzeň. Další starty posbíral v dresech Tanga Brno, Balticflory Teplice a Era-Packu Chrudim. V loňské sezoně začal v Benagu, v polovině soutěže se pak přesunul do Sparty. Ve své kariéře vstřelil v lize 96 branek a na 86 jich přihrál.

V dresu národního týmu pak nastoupil do 73 zápasů a vstřelil v nich 23 branek. Zahrál si jak na mistrovství světa, tak i Evropy.

Michale, určitě si neměl nabídku jen od Gardenline, co nakonec rozhodlo pro Litoměřice? 
Nabídek jsem měl víc, ale nakonec rozhodla rodina, velký zájem ze strany Litoměřic a jednání s panem Náprstkem. Bylo přímé, rychlé a na rovinu!

Přicházíš do týmu, který si velkou měrou pomohl porazit v loňském čtvrtfinále. Prakticky si nestřídal. Jaké to čtvrtfinále bylo? 
Kdo sérii sledoval, tak si myslím, že to byla krásná podívaná pro diváka. Mělo to vše, emoce, góly, kvalitu. Série to byla krásná, rozhodli maličkosti, myslím si, že se to muselo všem líbit. Hrál jsem velkou část zapasů, trenéři Vodecký a Frič mi věřili. Myslím si, že jsem jim jejich důvěru vrátil a pomohl Spartě k postupu.

Jak se těšíš na spolupráci s Rodrigem Tavernou a dalšími zahraničními hráči?
Rodrida znám z Brna a z Chrudimi, je to velmi kvalitní hráč a v předchozím čtvrtfinále nám pomohlo, že byl vyloučený, je to výborný hráč, který hodně Litoměřicím chyběl. Většinu hráčů znám od vidění, určitě se těším, je to nová výzva. Budu chtít vrátit důvěru, co do mě Litoměřice vkládají!

Co říkáš na angažování Igora Vodeckého hlavním trenérem Litoměřic a jaká s ním byla spolupráce v minulé sezoně na Spartě?
Igora jsem poznal ve Spartě, má velké zkušenosti a myslím si, že bude pro klub přínosem. Každý hráč, co má odehráno jako Igor, může všem předat moc zkušeností. Doufám, že spojíme síly a budeme úspěšní!

Co očekáváš od působení v Gardenline a kam by ses chtěl s týmem dostat?
Očekávám, že postavíme kvalitní tým, který bude konkurence schopný celé lize, hlavně špičce tabulky! Liga bude naprosto vyrovnaná, mnoho týmu posiluje a myslím si, že před sebou máme kvalitní vyrovnaný ročník! Doufám, že si vše sedne a budeme atakovat nejvyšší příčky tabulky!

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.