Všichni fanoušci Svarogu netrpělivě očekávají informaci, jestli budou nějaké posily v týmu. Můžete uvést, v jaké sestavě bude Svarog hrát první ligu?

Jak jsem řekl již v minulosti, bude potřeba posílit tým o zahraniční zkušené hráče. Máme sice dostatek našich hráčů, koneckonců když jsme se spojili ještě s Bouráky a budou naším B i C týmem, hráčský kádr se ještě rozrostl. No všichni chápeme, že po divizi nás v první lize čeká daleko jiná úroveň futsalu. V nové sezóně budeme řešit dvě zásadní otázky. A to udržet se vůbec v první lize a zároveň u našich mladých hráčů získat zkušenosti. Proto je nutno povolat legionáře ze zahraničí.  Ti by měli předat našim hráčů zkušenosti a naučit je techniku futsalu. Předpokládám, že máme v týmu 8-10 místních hráčů, kteří mají futsalovou budoucnost. Je však na nich, aby se chtěli učit, dostatečně trénovat, hrát první ligu a získávat zkušenosti. K tomu mají veškeré zázemí, vše je na jejich vůli chtít.

Abych se vrátil k legionářům. V této sezóně budeme mít čtyři hráče ze zahraničí. Během června jsem dělal vše proto, abych našel tři zkušené Brazilce. Nebyl to lehký úkol, vzhledem k našemu nízkému rozpočtu. Nakonec se podařilo podepsat tři kontrakty s hráči. Jeden je útočník, jeden obránce a jeden univerzál. V nejbližší době se na našich stránkách dovíte konkrétní jména a informace o hráčích. Čtvrtým hráčem zůstává Vladimír Iemelianov. Tohoto ukrajinského hráče již spoluhráči a fanoušci znají z minulé sezóny. Důvodem těchto legionářů v týmu je toliko to, že máme mladý hráčský kádr, nedostatek zkušeností a doufám právě, že během sezóny naši mladí hráči naberou zkušenosti od těchto legionářů, abychom v příští sezóně nemuseli mít tolik cizinců. Bude to dlouhá cesta, ale domnívám se, že za 3-4 roky budeme mít takové zkušenosti, že ligu budeme hrát jen a jen s místními našimi hráči. To je můj cíl, můj úkol. Jsem rád, že naši hráčů toto pochopili. My jsme se se všemi hráči setkali, seznámil jsem je s mojí vizí a viděl jsem záblesky v očích hráčů. Netrpělivě čekají na začátek sezóny.

Kdy začíná příprava na sezónu? Jaké jsou plány přípravy?

Fyzická příprava začíná 17.července, hráči budou individuálně trénovat podle plánů jeden týden. 24. července začínají tréninky v hale. Tréninky budou každodenní, bude to nápor. Přípravu zahájí 12 -14 místních našich hráčů, 4 legionáři. Po ukončení přípravy vybereme 13 hráčů a 3 brankáře, kteří budou připraveni nastoupit do sezóny. Během srpna máme 4 přípravné zápasy s týmy z první a druhé ligy. 20. srpna se koná mezinárodní turnaj Svarog Open Cup 2017, kde budeme hrát další 3-4 zápasy. V tomto směru jsem s přípravou spokojen.

Kdo bude chránit naší bránu v nové sezóně?

Chci dát šanci dvojce Číhal - Novák, třetím brankářem bude někdo z B týmu. Musíme si přiznat, že naši brankaři nemají takové zkušenosti na první ligu. Ale kde jinde získat skutečnosti, než přímo v první lize? Já i hráči máme důvěru k naším brankářům a já doufám, že oni nám mojí důvěru i důvěru hráčů vrátí

Jsou nějaké změny ve vedení klubu nebo v technickém personálu?

Chvála bohu k žádným změnám nedošlo. Všichni kdo s námi byli v minulé sezóně, zůstávají i v nové sezóně. Máme velmi propojený a přátelský kolektiv. A to je to hlavní

Kdo podle Vás bude lídrem ve Svarogu v sezóně 2017/2018? V kom vidíte naději z místních hráčů?

Jak jsem řekl, máme velkou skupinu talentovaných hráčů, ve kterých vidím potenciál, růst a progres ve hře celkově. Naději vidím ve všech, ale kostrou bude Baran, Beran, Kulhánek, Žák, Černý, Künzl, Konečný, Kodeš a Sidor. To je základ týmu, na který spoléhám, ale máme další 3-4 hráče v rezervě, kteří se mohou projevit v dalších fázích. Hrát bude ten, který svým přístupem a zodpovědností k tréninkům dokáže, že je toho schopen. Jak se říká, čas amatérského přístupu skončil, přišel druhý čas, a to seriózního, pracovního a zodpovědného přístupu. Doufám, že to všichni pochopili. Mohu i říci, že dveře do našeho týmu jsou otevřené pro každého, kdo se chce rozvíjet, pracovat a svázat svůj život s futsalem

Jaké jsou cíle v nové sezóně?

Je těžké a složité na toto nyní odpovědět. Minimální zadání je nesestoupit z ligy, maximální postoupit do play-off. V následující sezóně bude v lize dostatek kvalitních týmů, proto to nebude lehký úkol. Jsem však realista a všichni toto chápou. Jestli zůstaneme v lize, tak to bude úspěch. Hlavním cílem je to, že na závěr sezóny naši mladí hráči získají zkušenosti a budou umět hrát moderní futsal. To je můj cíl, a proto jsem dovedl legionáře, kteří předají zkušenosti našim hráčům. A musíme za jakoukoliv cenu zůstat v první lize, protože jen tam získáme zkušenosti, které potřebujeme.

Co chcete vzkázat fanouškům?

Chci jen jedno, a to, aby prázdných míst na tribuně při našich zápasech bylo málo. Jsme na startu nové etapy v našem klubu, proto chceme společně s fanoušky projít tuto cestu k výšinám.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.