Přestupuješ na Slovensko. Přilákala tě hlavně možnost hrát UEFA Futsal Cup?

Určitě. Na UEFA Futsal Cup se moc těším. A byl to ten hlavní důvod, proč jsem se takhle nakonec rozhodl. Také velký zájem Slovanu o mé služby.

Jak teď Slov-Matic přejmenovaný na Slovan silný? Sledoval jsi slovenskou futsalovou scénu?

Slov-Matic, nyní Slovan byl vždycky silný a nepříjemný soupeř pro každého na evropské scéně. Sledoval jsem ji a vím do čeho jdu. (smích) 

Ohlédneme se za tvojí poslední sezónou. Jak hodnotíš hostování ve Slavii a proč jsi u sešívaného týmu nezůstal?

Hostování ve Slavii můžu hodnotit jenom kladně a pozitivně, z 9. místa 2. kola před koncem, jsme se probojovaly až do finále na úkor týmů jako Plzeň a Benago, to rozhodně nikdo nečekal. A finále bylo za odměnu, ale rozhodně jsme nedali svoji kůži zadarmo a ukázal se potenciál do budoucna, že se jde správnou cestou. Jak jsem řekl, bylo to těžké rozhodování, ale nakonec rozhodla Liga mistrů.

Měl jsi i jiné nabídky?

Nějaké další nabídky jsem ještě měl (smích)

Jak hodnotíš celou loňskou ligu a jak vidíš nejvyšší soutěž v příští sezóně?

Jenom pozitivně, protože se liga zkvalitnila a letos čekám opětovné zkvalitnění a více těžších zápasů, které můžou být příslibem jak pro samotné hráče, tak pro národní tým do budoucna.

Najde se někdo kdo Chrudim porazí? Není to pro tento sport škoda, že Chrudim stále vyhrává?

Před sezónou těžko říct. Záleží jak si všechno sedne a zapadne do sebe. A taky kdo načasuje nejlépe formu do konce soutěže a následně na play-off. Všechny týmy posilují na všech postech a rozhodně bude na co koukat. Budu ji sledovat ze Slovenska. Škoda to rozhodně je, protože jednou za čas je potřeba změna, ale Chrudim jsou mistři a tu správnou formu umí načasovat vždycky na play-off, v tom je nejlepší a proto je více jak 10 let za sebou mistrem.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.