Odcestovali jste přes půl světa do Číny. Jaká byla cesta?
Cesta byla dost náročná. Nikdo nemá rád dlouhé cestování, ale zvládnout se to musí. Po 23 hodinách jsme se dostali na hotel a teď musíme najet na normální režim, je tu šestihodinový posun, takže to taky nebude úplně jednoduché.

Adaptace nebude jednoduchá, věříte, že se brzy srovnáte s časovým posunem?

Adaptace bude hodně těžká, těch 6 hodin je dost. Já s tím mám docela problémy, ale musíme to zvládnout co nejdříve. Pamatuji si, že na mistrovství světa v Thajsku nám to trvalo týden. Ale tady hrajeme 3 zápasy ve 3 dnech, tak si myslím, že únava bude velká a adaptace se spánkem půjde sama.

Asijská kultura je samozřejmě jiná, než jakou zde máme my ve střední Evropě, a to v mnoha ohledech. Máte rád například asijskou kuchyni?
Asijská kultura je úplně jiná, což jsme se přesvědčili ihned po příjezdu na hotel. Máme tady neskutečný servis, pečuje se o nás na jedničku s hvězdičkou. Asijská kuchyně mi nevadí, i když jsou jídla trochu pálivější. V Šanghaji jsme měli společný oběd, musím uznat, že byl docela pálivý. (smích)

Máte před sebou tři zajímavé zápasy. Co od soupeřů očekáváte?
Abych řekl pravdu, nevím, co od soupeřů očekávat, neznám je. Myslím si, že jsme jednou viděli Malajsii, nepříjemný soupeř. S Čínou jsme hráli na akademickém mistrovství světa a Anglii neznám vůbec. Na této úrovni už však není lehkého soupeře, všechno se neskutečně vyrovnává. Čekám 3 těžké zápasy, které nás co nejvíce připraví na baráž.

V září reprezentaci čeká důležitá baráž. Očekáváte, že se soupiska již nezmění nebo trenér překvapí i nějakými novici?

Tak to je spíše otázka na trenéra, ne na mě. Záleží to asi na individuální formě všech hráčů, zdravotní stránce a důvěře trenéra. Baráže jsou náročné a rozhodují detaily, nejvíce přitom asi power play a psychická připravenost a odolnost.

Změny mezi ligovými týmy nabraly na obrátkách. Už se ví, kde bude působit příští ročník Michal Kovács?

Minulý rok jsem dohrával v dresu Sparty Praha, byl jsem s prezidentem domluven na dalším pokračování, v létě ale nastaly nějaké změny, klub se sloučil s jiným klubem, a tak nevím co bude. Pořádně jsem s nikým nemluvil, takže uvidím, v jakém dresu budu pokračovat.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.