Michale, sezóna v Plzni Vám osobně vyšla náramně. Navíc jste se v základní části umístili na čtvrtém místě. Panovalo velké zklamání po čtvrtfinálovém vyřazení?
Jsem hlavně rád, že jsem celou sezónu prošel bez jakéhokoliv zranění. V průběhu jsem se cítil dobře, dařilo se celému týmu a odrazilo se to i na mých osobních statistikách. Byla to pro mě určitě zatím ta nejlepší sezóna. Zklamání v kabině po posledním zápase bylo cítit, ale jak se později ukázalo tým Slavie se na play-off připravil skvěle. Po tom, co vyřadili nás, tak zaslouženě postoupili i přes Benago až do samotného finále.

Budete jediným hráčem Interobalu na tomto srazu. Omluvil se nejlepší hráč letošní finálové série Ondřej Vahala, jenž byl ve skvělé formě. Je to pro tým oslabení?
Ondřej Vahala měl skvělou formu a je škoda, že neodcestuje s námi. Když jsem četl, že bude chybět, hned mi blesklo hlavou, že by mohl být nominován náš Venca Kubíček, ale šanci dostal také skvělý gólman Johnny Vavrek.

S jakým hráčem z nominace se nejlépe znáte? Přeci jen je to pro Vás premiéra a každá známost se bude hodit.
Nejlépe určitě s Tomášem Vnukem ze společného působení v Plzni, jinak z akademických her ještě Matěje Slováčka a Michala Kovácse. Zbytek potkávám spíše jako protihráč na hřišti.

V září se koná kvalifikace o ME, o které nyní budete hodně bojovat. Určitě je to příjemné vědět, že trenér Neumann s Vámi počítá a šanci na baráž máte.

Asi se tím nebudu nějak stresovat, že taková možnost je. Pojedu si to užít s pokorou a nohama na zemi. Těším se, že se budu učit od opravdových futsalových profesionálů a když dostanu šanci, tak se pokusím ukázat trenérům, že tam nejsem náhodou.

Poprvé v reprezentaci a rovnou do Číny. Těšíte se na asijské turné?
Těším se moc. Po loňském AMS v Brazílii jsem řekl, že "áčková" futsalová reprezentace je pro mě zavřená a rok na to s ní letím na turnaj do Číny. Úžasný!

Čekají vás zápasy s Malajsií, Anglií a Čínou. Co od soupeřů očekáváte?
Vůbec nevím, co od toho očekávat. Oba asijské týmy jsem futsal hrát ještě neviděl a Anglii jsem viděl pouze v televizi v dvojutkání s Německem, kdy jednou prohráli 5:3 a po druhé remizovali 3:3.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.