Reprezentační trenér Tomáš Neumann byl z myšlenky charitativního zápasu proti fotbalové reprezentaci nadšený: „Takový zápas se automaticky nabízel díky tomu, že je Vláďa Mikuláš v obou realizačních týmech. Pomoc jde nejen z futsalu, ale i od jeho kamarádů z reprezentace fotbalu. Realizace je nápadu je skvělou podporou. Sám Vláďa už se někde vyjádřil, že takový zápas byl jeho sen.“

Hrát se bude v Chomutově. Tamní prostředí je pro futsalový zápas téměř ideální. „Zvolili jsme Chomutov záměrně, protože jsme tam již několikrát našli svoje zázemí. Víme, že tam je skvělé divácké prostředí,“ zdůraznil Neumann a pokračoval: „Vsadili jsme na jistotu. Byl bych velmi překvapen, kdyby si diváci na tuto akci cestu nenašli. Všechny srdečně zvu. Je to takový dárek pro ně za to, že futsalu udržují svou přízeň a věrnost.“

Poskládat fotbalovou reprezentaci nebylo jednoduché. Hráčům těsně před pondělním zápasem začíná dovolená. „Neúčast nemůžeme hráčům vytýkat, protože většina už měla domluvenou dovolenou na neděli. Jejich odpočinek je velmi krátký, některé kluby dokonce začínají v pondělí přípravu. I tak se můžeme těšit na nabitý kádr fotbalistů, kterým touto cestou chci poděkovat. Ve svém volnu jedou podpořit Vláďu,“ děkoval Tomáš Neumann.

Speciální zápas to bude i pro českou futsalovou reprezentaci. „Prvotní je, že všichni chtějí podpořit Vláďu. Zápas se dělá prioritně kvůli projektu Futsal za život. Pro mnoho futsalistů to i tak bude neuvěřitelný zážitek. Proti reprezentantům fotbalu se nehraje každý den,“ dodal trenér českých futsalistů.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.