Mnohé příznivce futsalu překvapila středeční informace na webu dosud divizního klubu Svarog FC, který působí v Teplicích a navazuje na činnost bývalé Balticflory. Ta naposledy působila v nejvyšší soutěži na jaře 2015, pak však svou činnost ukončila, stalo se tak jen několik dnů před startem sezóny 2015/2016. Tehdy ji na poslední chvíli v soutěži nahradili Démoni Česká Lípa.

Klub se po skončení aktuální sezóny pokoušel z druhého místa v divizi A proklouznout do 2. ligy-západ, to se mu však nepodařilo. Nečekaně se však "objevilo" místo v nejvyšší soutěži a toho se teplický klub, v jehož vedení najdeme někdejší tahouny Balticflory, Michaila Žáka a Radka Turišina, rozhodl využít.

Kde se ono místo vzalo? To je další zajímavá informace, která ovšem nepotěší příznivce Benaga. To totiž, jménem svých dosavadních šéfů Beni Simitčiho a Aga Simitčiho, oznámilo k 1.6.2017 zánik klubu. S tím související převod práv na Svarog FC Komise futsalu ve středu schválila a tak se Severočeši stávají účastníky nejvyšší soutěže.

Benago tak mizí z ligové mapy, na níž se objevilo v sezóně 2001/2002 po odkoupení práv na účast mezi futsalovou elitou od pražského klubu Bohemians/Damned. Jak jsme ale už dříve naznačili, několik kmenových hráčů Benaga, včetně členů managementu, se má od nové sezóny objevit pod křídly pražské Sparty.

V Teplicích tak od středy mohou slavit, od září se do tamní haly vrátí futsalová liga. Místo divize se teď vedení klubu může chystat do ligové společnosti, otázkou je, jak velkými změnami bude muset kádr týmu projít. A jak vedení teplického klubu známe, určitě nás čeká řada zajímavých informací. Letošní futsalové léto bude jistě zajímavé!

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?