Krátce po zisku mistrovského titulu přišla z chrudimského futsalového klubu skvělá zpráva! Brazilský kouč Felipe Conde, který s týmem dokázal získat titul mistra České republiky, vyhrál Pohár FAČR a v UEFA Futsal Cupu došel se skvělými výsledky až do elitní fáze, bude pokračovat na lavičce Chrudimi i nadále.

Trenér Conde po svém příchodu v srpnu loňského roku razantně pozměnil systém hry a s výrazně omlazeným kádrem rychle ukázal, že Chrudim bude znovu útočit na mety nejvyšší. V Main round UEFA Futsal Cupu získal plný počet devíti bodů a v další fázi jeho mužstvo zdatně vzdorovalo pozdějšímu vítězi futsalové Ligy mistrů - Interu Movistar. Po suverénní výhře ve finálovém zápase poháru nad Benagem přišlo i vítězství v play-off CHANCE Futsal ligy, které zakončilo skvělou sezónu.

Jsme velice rádi, že jsme se s trenérem Condem dohodli na prodloužení spolupráce o další dvě sezóny,“ sdělil na adresu trenéra prezident klubu František Tichý, který neměl důvod na této pozici cokoliv měnit. „Felipe Conde je zkušený trenér, který získal obě důležité trofeje a tým pod jeho vedením předváděl v lize i v UEFA Futsal Cupu skvělé výkony,“ dodal nejvyšší muž třináctinásobného mistra futsalové ligy.

Kouč futsalových mistrů Felipe Conde prodloužení smlouvy s radostí přivítal. „Pro mě je velmi důležité, že profesionalita klubu roste v mnoha oblastech. V následujících sezónách budeme pracovat zejména na rehabilitaci, fitness a tréninku mladých hráčů ve spojení s těmi zahraničními. Velký důraz udávám na rozvoj a zapracování našich juniorů do týmu,“ popsal pokračující trenér hlavní důvody podpisu smlouvy.

Dalším aspektem byla osobní stránka. Ihned od svého příjezdu jsem si užíval město, zemi a hlavně lidi okolo. Rychle jsem se adaptoval a snažil se vše poznat. Po dohodě se ženou jsme se rozhodli, že zde naši práci budeme vykonávat dlouhodobě,“ dodal.

Trenér Felipe Conde uplatňuje na střídačce své zkušenosti z předchozích angažmá, jak vlastně jeho trenérská cesta do Chrudimi vypadala?

Trenérská kariéra:

2001-2005 – Club Comary (U17, U20)
2005-2007 – Teresopolis
2007-2008 – Kairat Almaty (kondiční trenér)
2008-2009 – jachtařský klub Vasco de Gama
2009 – CAT Telecom futsal
2010-2011 – fotbalový klub Botafogo F.R. U20 (kondiční trenér)
2011 – C.R. Vasco da Gama U20
2012 – Botafogo (kondiční trenér)
2013 – Umuarama futsal
2014-2016 – Assoeva futsal
2016-?? - FK ERA-PACK Chrudim

Trenérské úspěchy:

4x mistr státu Rio de Janeiro (2002, 2003, 2005, 2012)
1x mistr Kazachstánu, kazašského poháru (2008)
1x mistr CHANCE Futsal ligy (2017), vítěz Poháru FAČR (2016)
4. místo v UEFA Futsal Cupu (2008)
vicemistr brazilské ligy 2016

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.