Benago do středečního večera nevědělo, s kým se v semifinále utká. Pokud by totiž sérii mezi Spartou a Litoměřicemi vyhráli právě Litoměřičtí, hráli by se Zručí oni. To se nestalo. Sparta jede do Chrudimi a Slavia na Benago. „Měli jsme v Benagu dva tábory. Chtěl jsem hrát s Litoměřicemi kvůli dvěma porážkám v základní části. Chtěli jsme jim to vrátit. Celý hráčský kádr si naopak přál Slavii, protože se jim proti nim hraje dobře. Navíc si mohou zahrát kvalitní futsal,“ řekl trenér Benaga Beni Simitči.

Slavia se připravovala na obě varianty. Na Chrudim i Benago. „Vcelku je to jedno, na koho narazíme. Oba mančafty jsou silné. Bude to těžká práce. Pokusíme se o postup do finále,“ vzkázal do Zruče trenér Slavie Martin Brychta.

Loni v semifinále Benago vyřadilo Slavii 3:1 na zápasy. „Máme stejný průběh play off jako loni a na Slavii se těšíme. Celou sérii budeme hrát na parketách, navíc v Edenu denně trénujeme. Nevím, zda bude série napínavější než loni, ale naším cílem je vyhrát v nejkratším možném termínu,“ zdůraznil Simitči a pokračoval: „Jsme favority série a musíme to potvrdit. Hráči zapnou na vyšší rychlostní stupeň. Ve čtvrtfinále jsme nehráli naplno.“

„Uvidíme, zda máme lepší kádr jak loni,“ vzpomínal na minulou sezonu trenér Slavie a pokračoval: „Věřím, že máme lepší a vyrovnanější kádr. Na lavičce jsou dva nebo tři hráči, kteří mohou nahradit kohokoliv. Navíc jsme kompletní. Loni nám několik hráčů vypadlo.“

Čím budí Slavia respekt? „Slavia má třetí nejlepší kádr v lize. Překvapilo mě jejich umístění po základní části. Nicméně třetí místo by bylo pro sešívané zasloužené. Pražané mají kvalitní kádr, ale my bychom měli být lepší,“ odpověděl Beni Simitči. Stejnou otázku dostal i Brychta: „U Benaga mám respekt ze všech hráčů, protože kádr Zruče je složený ze zkušených a výborně technicky vybavených futsalistů. Loni hrál Beni Simitči zápasy se šesti nebo sedmi lidmi, ale letos má osm nebo devět kvalitních hráčů, které může střídat. Řekl bych, že soupeř je oproti loňsku silnější.“

Profil haly

Zruč n/S | SH

Více
Adresa Na Pohoří 575, Zruč nad Sázavou
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.