Třinec se dostal do play off díky výsledkům v posledním kole a svou účast v rozhodující fázi soutěže si chce užít. S mistrovskou Chrudimí v základní části ani jednou nebodoval.

První vzájemný zápas se hrál v 8. kole v Třinci a ERA-PACK zvítězil 6:1. Paradoxně na palubovce Chrudimi uhrál Třinec příznivější výsledek. Prohrál tam 3:6. Čtyřmi góly se blýskl domácí kapitán Lukáš Rešetár.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Poslední tři týdny před začátkem play off jsme tvrdě pracovali. První dva týdny jsme měli řadu hráčů s národním týmem v Kazachstánu, takže jsme se zaměřili na technické a fyzické úkoly, ale nyní již plně studujeme soupeře po taktické stránce, abychom byli na jeho hru maximálně připraveni. Náš tým praktikuje agresivní hru, ať už v obraně, tak v útoku. To je cesta, která se mi líbí. V prvních dvou vzájemných zápasech hrál náš soupeř stejným stylem, což bylo příčinou velkého množství branek. Jak jsem již několikrát řekl, my si pokaždé jdeme pro vítězství, čeká nás ale kvalitní tým, který bude před startem v play off velmi motivován, a bude chtít vstoupit do historie. Zkusíme soupeři vnutit náš rytmus a styl hry, ale je důležité být připraven eliminovat soupeřovy silné stránky.“

Ondřej Kreželok (brankář SKP Ocel Třinec): „My už máme splněno a jedeme nad plán. Tréninky po základní části nebyly zrovna ideální, ale vše je to o přístupu hráčů. Máme respekt k soupeři, ale nebudeme chtít Chrudimi postup darovat bez boje. Z hráčů po úspěšné záchraně určitě spadne tlak a sérii tak můžeme odehrát bez nějakých stresů. Nikdo od nás nic nečeká, můžeme jen překvapit, a to může týmu jen prospět. Chceme sérii odehrát důstojně a načerpat zkušenosti pro následující ročník nejvyšší soutěže.“

FK ERA-PACK Chrudim – SKP Ocel Třinec (pátek 20:00, SH Chrudim)

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?