Benago vede v sérii 2:0 na zápasy, ale úterní duel v Brně bolel (10:6). „Máme nějaké šrámy už od prvního zápasu. Hůř je na tom Marcelo, kterého trefovali nejvíce. Bude nám chybět vyloučený Sidnei,“ pravil trenér Zruče nad Sázavou Beni Simitči. Do hry však vytáhne uzdraveného Victora, který po zranění kotníku trénuje na plno, ale chybí mu zápasová praxe.

Helas má před třetím zápasem série větší problém. Několik klíčových hráčů mu bude chybět kvůli fotbalům v Rakousku. „Lacko, Outrata, Lidmila a já do Zruče bohužel nejedeme,“ řekl na rovinu kapitán Helasu David Cupák. Bude mít trenér Jan Loup náhradu? „Ve druhém utkání nastoupil na čtyři minuty Kasálek. Ten pojede určitě, a pak také kluci z juniorky,“ odpověděl brněnský futsalista.

Sám Cupák juniory Helasu trénuje. Bude to pro ně jistě cenná zkušenost. „Zahrají si proti druhému nejlepšímu týmu u nás. Jak jsem říkal už před zápasem s Chrudimí, je to pro ně futsalová maturita. Kdy jindy se předvést?“ ptal se David Cupák. Utkání se navíc hraje před televizními kamerami. „Televizní utkání je velkou motivací. Sleduje vás rodina i známí. Pro mladé kluky obzvlášť. Mohou se ukázat futsalové veřejnosti, která je nezná,“ prohlásil kapitán Helasu.

Trenér Benaga se dravého mládí Brna neobává: „Helas má dobrou kulturu klubu. Má kvalitní juniory, kteří budou hrát tvrdě a do těla, ale naše kvalita je někde jinde. V jejich plné sestavě jsme jim dali patnáct branek ve dvou zápasech. Možná jim v pátek dáme ještě více. Změny v hostující sestavě by nás neměly rozhodit. Jsme plně koncentrovaní. Měl jsem plán, abychom během sedmi dnů odehráli tři zápasy a postoupili do semifinále. V pátek se ho pokusíme splnit. Pak budeme mít více času připravit se na semifinále. Budeme odpočatí.“

Jaký vliv budou mít kamery na výkonnost hráčů Benaga? „Zápasy Benaga v televizi byly vždy ve sledovanosti rekordní. Věřím, že podáme zase dobrý výkon. Hráči se budou chtít předvést. Očekávám moc pěkný zápas,“ odpověděl Simitči.

Helas by rád sérii ještě prodloužil, ale šance jsou podle Cupáka malé: „Byl bych rád, kdybychom sérii prodloužili, ale buďme realisté. Šance je malá.“ Nicméně v úterním duelu Helas vedl o tři góly 5:2, takže ví, jak na zručskou obranu. „Zručští pak zvýšili otáčky, začali běhat a dávat balon od nohy. Nemáme zkušenost na to, abychom výsledek udrželi. Dělali jsme individuální chyby v obranné fázi, což v úterý rozhodlo,“ uzavřel David Cupák.

Zručští berou jen vítězství. „Věřím, že sérii ukončíme. Nechci, aby to znělo bez respektu k soupeři, to s tím nemá nic společného. My jsme dvakrát vyhráli a hrajeme doma. Pak se budeme koukat na naše soupeře,“ dodal Beni Simitči.

Profil haly

Zruč n/S | SH

Více
Adresa Na Pohoří 575, Zruč nad Sázavou
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.