První zápas ve Zruči nad Sázavou nabídl zajímavé emoce na palubovce a také urputný výkon Helasu, díky němuž Brněnští dlouho sahali po senzačním výsledku. Nakonec ve druhé půli jejich obrana povolila a Benago zvítězilo 5:0.

David Cupák (kapitán RK Helas Brno): „Chceme doma zvítězit. Nečeká nás nic lehkého, ale můžeme se odpíchnout od prvního poločasu ve Zruči, kde jsme byli vyrovnaným soupeřem. Musíme začít proměňovat šance, a ještě víc zvýšit agresivitu na vlastní polovině. Benagu nedáme nic zadarmo. K dispozici už bude i Ivan Lacko.“

Beni Simitči (trenér Benaga Zruč n. S.): „Novinky v herním stylu, které jsem zavedl na play off, fungovali jen na osmdesát procent díky tomu, že to byl první zápas. Ale i to na Helas stačilo. Pokud chceme pomýšlet na největší úspěch, tak nám musí fungovat obrana, a ta nám fungovala dokonce s čistým kontem. V úterý už budu moct využít i zdravotně indisponovaného Marcela Rodka. Od Helasu nečekám nic zvláštního než v prvním zápase, totální defenzivu, ještě tvrdší hru na tělo, ještě více provokací a hodně faulů. My jsme ale na toto všechno připraveni, máme lepší tým, zkušený tým a konečně i kluky, kteří umí „rozdávat“ lokty. Nikdo nemá příkaz se šetřit, naopak budou muset hrát na krev, protože karty už mě nezajímají, mám široký kádr, a jestli v nějakém dalším zápase mi někdo bude chybět, tak mi to už vůbec nevadí! Jedeme pro druhé vítězství. V pátek chceme před televizními kamerami ukončit tuto sérii.“

FC Benago Zruč nad Sázavou – Rádio Krokodýl Helas Brno (úterý 20:30, SH Vodova, živě CHANCE.cz)

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?