Utkání mělo dva rozdílné poločasy, který se vám líbil víc?
Samozřejmě, že ten první, který byl z naší strany velice dobrý. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli. V druhém poločase Plzni už, jak se říká, o nic nešlo, takže to zkusili. Dobré je to asi jen k tomu, že máme možnost se na to v klidu podívat a připravit se na power-play mnohem lépe, než jak jsme reagovali dnes. Gólově jsme poločas prohráli, je to varování, musíme se chyb, které jsme udělali, naučit vyvarovat.

První poločas byl asi nejlepší z celé základní části, souhlasíte?
Doufám, že takový projev ještě v této sezóně mnohokrát předvedeme. Teď právě dostává mančaft takový ten lauf, ve kterém by měl pokračovat. Je to výsledek zvýšené intenzity tréninků. Mělo by se to ještě i stupňovat.

Překvapilo vás, že Interobal takhle bojoval o remízu, když to byl vlastně boj o to, aby se Slavii ve čtvrtfinále vyhnul?
Nepřekvapilo. Byl to poslední zápas před play-off. Pokud v takovém zápase vysoko prohrajete, není to dobře pro psychiku jakéhokoliv týmu. To, že dokázali výsledek takto stáhnout, tak to přece jenom pokles psychiky napravilo. Kdyby dostali lidově řečeno šišku, bylo by to pro ně mnohem horší.  A viděli jste, že se to v prvním poločase rodilo.

Opakuje se loňské složení čtvrtfinále, Slavia bude hrát znovu s Plzní - vloni se začínalo v Edenu, teď to bude na Interobalu. Vidíte ještě jiné rozdíly?
Doufám, že rozdíl bude pro nás výhoda, protože podle výsledků hrajeme venku lépe než doma. Snad se to projeví.

Loňská série se také rozhodla na palubovce soupeře, jak na to vzpomínáte?
To je pravda, byly tam dva takové hrůzostrašné výsledky, první zápas jsme doma vysoko vyhráli a pak jsme prohráli 2:10. Takhle by to letos určitě nemělo vypadat! I když tehdy nás druhý výsledek možná trochu zkrotil v euforii a my jsme museli hrát s mnohem větší koncentrací. Pak jsme další dva zápasy dotáhli a nakonec přes Plzeň postoupili. Nemyslím si, že k takovému počtu branek dojde i ve čtvrtfinále. Budou to vyrovnané zápasy s bojem o každý metr palubovky.

Jak hodnotíte celou základní část?

Pro Slavii je to zklamání. S tímto týmem, který tu budujeme, se čekalo, že budeme výš v tabulce. Během sezóny se tu ale prostřídalo dost hráčů, dávali jsme to pořád do kupy, někteří hráči si prošli zraněními. Když jsme teď všichni v pořádku a připravení, tak to začalo jít. Věřím, že v tom budeme pokračovat a že hodnocení celé sezony bude mnohem příznivější.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?