Zápas začal zhurta, už po pár vteřinách kopalo Tango penaltu, ale Levčíka vychytal Fruhvirt, který na tento moment vystřídal Davida Šimona. Vyrovnaný zápas mohl gólově otevřít hostující Hrubý, ale trefil jen tyč. To však neplatilo v 19. minutě, kdy si Hrubý naběhl na rohový kop D. Cupáka a poslal míč pod břevno Lupačovy brány – 0:1.

Ve 24. minutě mohlo Tango vyrovnat, kdy po rychlém brejku dorážel míč téměř do prázdné brány Doubravský, ale trestuhodně zklamal. O pár minut později přišel ten samý hráč o míč v souboji s D. Cupákem a kapitán Helasu pak našel před prázdnou bránou Hrubého – 0:2. Snížit mohl ve 31. minutě domácí Chadzidis, ale trefil jen tyč.

Tango začalo hrát power play, ale hned na začátku hry bez brankáře se odrazil míč od D. Cupáka přímo k jeh brankáři Šimonovi a ten se trefil krásně přes celé hřiště do prázdné brány – 0:3. Nicméně v početní převaze uspěli i Hodonínští: Po pěkné přihrávce Buršíka překonal Šimona ve 34. minutě Višváder – 1:3.

Helas byl však nadále nekompromisní. Lacko ukořistil míč v rohu hřiště a nezištnou ranou ho poslal přes celou délku k tyči odkryté hodonínské brány – 1:4. Tango bylo znovu dole. A to ještě další šanci neproměnil brněnský Šarközy. Dvě minuty před koncem ještě Tango vykřesalo naději. Při power play se jako přes kopírák první branky domácích trefil Višváder po asistenci Buršíka – 2:4. Snížit na rozdíl jednoho gólu mohl Levčík, ale Šimon ho perfektně vychytal.

Rozhodnutí přišlo ve 39. minutě, kdy Šimon vyrazil míč na Outratu, který znovu potrestal Tango střelou do prázdné brány – 2:5. Jihomoravské derby tak ovládl Helas.

Juraj Višváder (hráč Tanga Hodonín): „Zápas jsme bohužel nezvládli. Musíme body ukopat venku. Máme sice dva těžké zápasy, ale venku se nám hraje lépe. Jsme tým, kterému vyhovuje více bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Přesně takto hrál dneska Helas. Brněnští dali první gól, což byla voda na jejich mlýn. To podle mě rozhodlo. Power play byla vabank. Dva góly jsme dali, ale tři inkasovali, takže nic moc.“

David Cupák (kapitán RK Helas Brno): „Chtěli jsme vyhrát a věděli jsme, že jde o důležitý zápas. Bylo to hodně o obranné fázi, kterou jsme odmakali a utkání jsme zvládli. Připravovali jsme se na zápas dva týdny a zaslouženě jsme zvítězili. Klukům patří velký dík, jak zápas odjezdili. Takto se hraje v lize o body. Věděli jsme, že Tango hraje výborně power play, protože mají zkušeného trenéra, ale domácím chyběl Belaník, který hodně střílí. Dostali jsme sice dva góly, ale tři jsme dali. Perfektní zápas odchytal David Šimon a korunoval to i gólem. Smekám před všemi hráči i realizačním týmem.“

FC Tango Hodonín – Rádio Krokodýl Helas Brno 2:5 (0:1)

Branky: 34. Višváder (Buršík), 38. Višváder (Buršík) - 19. Hrubý (D. Cupák), 29. Hrubý (D. Cupák), 32. Šimon (D. Cupák), 35. Lacko, 39. Outrata (Šimon)

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?